Joi, 18 februarie, în incinta Casei de cultură din Ialoveni s-a dat start festivității de lansare a proiectului ”Ialoveni – Capitala Tineretului 2016”, eveniment prin care a fost deschis în mod simbolic un an de oportunități și realizări.

Acest titlu este acordat unui oraş, care timp de un an va beneficia de un program diversificat în cadrul activităţilor de tineret, organizat de Autorităţii Publice Locale, ONG-uri regionale şi naţionale, organizaţii internaţionale, precum şi de Autoritățile Publice Centrale.

Evenimentul festiv a fost organizat de Primăria Ialoveni, cu susținerea Ministerului Tineretului și Sportului și a Consiliului raional Ialoveni.

Cu această ocazie, Ministrul Victor Zubcu a înmînat primarului orașului Ialoveni un certificat de acreditare reiterînd că noul statut va aduce o mai mare vizibilitate orașului în plan național. Totodată, i-a îndemnat pe tineri să facă voluntariat în cadrul proiectului, pentru că, avînd 20 de ore de activitate voluntară, aceștia vor putea primi carnete de voluntar care le vor fi de folos de-a lungul carierei.

Sergiu Armaşu, primarul orașului, a subliniat ca Ialoveni este un oraş al posibilităților care trebuiesc valorificate.

La eveniment au fost prezenți mai mulți oficiali printre care Dl Etinof Bernard – Consul al Franței, Dna Viorica Cărare – Președinta Consiliului Concurenței, Dna Tatiana Badan – Președinta Congresulul Autorităților Locale din Moldova și alți reprezentanți ai autorităților publice locale.

În cadrul proiectului urmează a fi desfășurate acțiuni care vor avea drep obiectiv sporirea participării tinerilor în procesul de luare a deciziilor, dezvoltarea infrastructurii pentru activități de tineret și participarea activă a tinerilor în promovarea şi dezvoltarea politicilor de tineret.

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).