SERVICIILE DE ACUMULARE A GUNOIULUI ȘI SALUBRIZARE

Întreprinderea Municipală ”Gospodăria Locativ-Comunală Ialoveni” activează în  domeniul colectării deșeurilor menajere, care sunt transportate la gunoiștea orășenească. Pe străzile localităţii sunt instalate 1600 tomberoane și 45 coșuri de gunoi.

Prețul la transportarea deșeurilor menagere atît la casele la bloc cît și în sectorul particular este de 9 lei de persoană

La blocurile locative au fost construite terenuri îngrădite pentru colectrarea deşeurilor menagere, unde au fost instalate containere. Cu ajutorul Fondului Ecologic Naţional au fost procurate 100 de containere mari cu capacitatea de 1,1, m.c. care au fost instalate la blocurile locative, la instituţii, organizaţii şi 1000 de containere mici cu capacitatea de 0,24 m.c pentru sectorul particular. Încă 1500 de containere mici cu capacitatea de 0,24 m.c. pentru sectorul particular  au fost donate localităţii de poporul american prin intermediul Proiectului USAID/LGSP.

Transportarea deşeurilor menagerie se efectuiază operativ şi calitativ datorită  unei autospeciale marca FORD Cardo cu o capacitate de  16 metri cubi. Ea a fost procurată graţie unui grant de la Eondul Ecologic Naţional, contribuția Consiliului raional Ialoveni și Primăria Ialoveni.

Pentru reducerea gradul de poluare a naturii, economisirea resurselor naturale, scaderea cantitaţii de deşeuri, salubrizarea localităţii, în anul 2015 la Ialoveni a fost lansat sistemul de colectare separată a deșeurilor, datorită Proiectului LGSP /USAID care a donat oraşului 100 containere pentru colectarea selectivă a deşeurilor reciclabile: sticlă, plastic, hîrtie.

ÎMGLC Ialoveni are sediul pe str.Iu.Gagarin 1A.

Director interemar Sergiu Vasilița. Telefon – 0268 21240

SPRE ATENȚIA CETĂȚENILOR:

*  Începind cu luna aprilie 2016, ÎMGLC Ialoveni începe automatizarea procedurei de achitare a facturilor pentru serviciile comunale, implementarea sistemului de plati electronice la distanta, cu sau fara de factura. În luna aprilie facturile emise de  ÎMGLC Ialoveni vor avea o noua formă, mai clara si mai citeata.

*  In atenția locuitorilor din sectorul particular. ÎMGLC Ialoveni Vă informează despre disponibilitatea tomberoanelor pentru evacuarea deșeurilor. Acestea se eliberează cetățenilor și agenților economici gratuit în baza unui act de primire-predare. Cetățenii care deja au ridicat tomberoanele sunt rugați să le folosească după destinație.