COMUNICAT

În contextul subiectului abordat de un grup de cetățeni referitor la problemele atestate la terenul de joacă pentru copii, amplasat pe strada Basarabia (piața agricolă), Primăria Ialoveni comunică: Administrația publică locală nu a autorizat amplasarea terenului de joacă. Deplina responsabilitate pentru lucrările neautorizate revine agentului economic, proprietar al bunului, care din inițiativă privată a instalat terenul de joacă în preajma localului deținut. În limita competențelor funcționale, Primăria Ialoveni a sesizat Inspectoratul de Poliție privind acțiunile neautorizate ale agentului economic. Cazul a fost documentat, cu atragerea la răspundere a responsabililor, în baza procesului verbal de constatare a contravențiilor. Totodată, agentul economic a fost avertizat referitor la consecințele neconformării prevederilor cadrului normativ în vigoare, precum și asupra necesității respectării stricte a normelor de asigurare a securității copiilor, inclusiv în cazul terenurilor de joacă private. Mulțumim cetățenilor activi, care sensibilizează eventuale probleme pe teritoriul orașului Ialoveni. 14 mai 2021

7Tu şi alţi 6

Elevii Școlii de Arte Ialoveni fost premiați cu diplime la concursul internațional ”Culorile toamnei”

În toamna anului trecut elevii Școlii de Arte Ialoveni au trimis lucrările lor la concursul internațional ”Culorile toamnei”, ediția specială 2020, organizat de Clubul Copiilor Lipova, Arad, România. Recent au fost anunțați învingătorii acestui concurs prestigios, din numărul lor fac parte și 9 elevi din Ialoveni care au fost premiați cu diplime de gradul I, II și III. Felicitări premianților și profesorilor lor Nina Popescu, Victor Guțu și Cristina Strătilă.

ÎN ATENȚIA LOCUITORILOR ORAȘULUI IALOVENI

Primăria or. Ialoveni reamintește locuitorlilor orașului Ialoveni, posibilitatea de a accesa Serviciul Guvernamental de Plăți Electronice, Mpay.gov.md, pentru a achita comod și rapid Impozitul pe bunurile imobiliare (fără aviz de plată), la clasificația bugetară 113240 (case, apartamente, vile, loturi pentru construcții).Notă: scutirea de 15%, acordată până la sfîrșitul lunii iunie a fost anulată.

Ziua de 9 mai este marcată istoric de două mari sărbători europene – Ziua Victoriei în cel de-al Doilea Război Mondial și Ziua Europei.

Evenimentele istorice, marcate în această zi, au o importanță deosebită deoarece în lupta împotriva fascismului a participat practic toată Europa unită, care apoi a reușit într”un termen restrâns să lichideze consecințele războiului, să ridice din ruine localitățile și să asigure cetățenilor săi un trai decent. 9 mai este ziua când se aduce un omagiu profund eroilor care şi-au sacrificat viața pentru a asigura un viitor pașnic urmașilor. Numele ialovenenilor care nu s-au întors din acest război sunt imortalizate pe placa de granit de la complexul memorial din Ialoveni Anii i-au trecut în eternitate pe ialovenenii care au participat la luptele în cel de-al Doilea Război Mondial, astăzi în localitate sunt două văduve de război, Stegărescu Vasa și Leus Raisa, care au fost felicitate cu prilejul săbrătorii Ziua Victoriei de către Primăria Ialoveni.

COMUNICAT

Primăria orașului Ialoveni informează că, reieșind din situația pandemică creată de raspăndirea virusului COVID-19, în perioada sarbatorilor Paștele Blajinilor în cimitirile din orașul Ialoveni se permite pomenirea raposaților în zilele de duminică și luni.

‼ În cimitire mesele de pomenire sunt interzise‼ Sănătatea trebuie să fie o prioritate pentru noi toți. Vă îndemnăm să respectați cu maximă responsabilitate cerințele stipulate în Hotărîrea Comisiei Naționale Extraordinare de Sanatate publică cât și măsurile recomandate de specialiști, să aveți grijă de voi și de cei dragi, să respectați cu strictețe regulile de protecție împotriva răspândirii virusului Covid-19, doar dând dovadă de responsabilitate, vom putea reveni la normalitate.