DIN NOU CAMPIONI

Echipa de baschet femenin a orașului Ialoveni s-a clasat pe primul loc la Campionatul raionului Ialoveni la baschet, ediția 2024. Sportivele noastre au prezentat un joc de echipă unit, frumos, captivant, demonstrând că sunt cele mai puternice și au primit diploma de campion a raionului Ialoveni. Primăria orașului Ialoveni aduce sincere felicitări echipei de baschet pentru victoria obținută și promovarea imaginei localității, vă dorim în continuare noi performanțe sportive.

IALOVENI LA ÎNĂLȚIME!

Din 1753 elevi înscriși în Proiectul Bursa REthink au fost premiați primii 10 elevi din Republica Moldova, care au crescut media notelor cel mai mult timp de un semestru. Elevul Chibulcutean Alexandru-Petru, locuitorul orașului nostru Ialoveni, s-a plasat pe
Locul II, clasa X, Centrul de Excelență în Transporturi Chișinău, creșterea mediei: 2,05 (premiu 3000 lei).

Primarul orașului Ialoveni, Sergiu ARMAȘU a mulțumit familia Chibulcutean pentru promovarea imaginii Ialoveniului la nivel național și performanțele obținute în domeniul academic.

Felicitări Alexandru și mult succes în continuare!

🌾 Anunț important pentru Fermieri! 🚜

Primăria orașului Ialoveni anunță fermierii că pe data de_13 martie 2024, în intervalul orelor 09:00 și 17:00, Vă așteptăm la Primărie pentru a vă înscrie în Registrul Fermierului.
Registrul Național al fermierului din Moldova este un registru nou introdus de Guvernul Republicii Moldova și gestionat de Agenția de Intervenție și Plăți în Agricultură. Acest Registru va include informații despre numărul de fermieri în Moldova și activitățile derulate. Datele sunt colectate pentru AIPA doar de operatorii companiei iData (Date Inteligente SRL) care poartă legitimații speciale.
Registrul Fermierului va facilita identificarea fermierilor, pentru a le ofer sprijin, inclusiv sub formă de subvenții.
Avantajele oferite pentru fermieri:

• Acces permanent la datele personale și informații agricole actualizate;
• Sfaturi personalizate pentru îmbunătățirea practicilor agricole și creșterea eficienței;
• Suport tehnic și consiliere pentru extinderea activităților agricole;
• Oportunitate de a contribui la elaborarea politicilor agricole și economice;
• Ușurarea procesului de aplicare pentru subvenții și ajutoare financiare;
Prin înscrierea în Registrul Fermierului, vă asigurați că veți beneficia de sprijinul necesar și veți fi la curent cu cele mai recente informații din domeniul agricol. Acest pas este important pentru dezvoltarea comunității și pentru creșterea performanțelor în sectorul agricol din Moldova.
În Registru se pot înscrie fermierii care prelucrează un teren agricol (sau mai multe) și/sau se ocupă cu creșterea animalelor. Nu contează dacă fermierul are terenul (terenurile) în proprietate, arendă, concesiune sau altă formă oficială sau neoficială de proprietate. Se pot înregistra atât fermierii deja înregistrați în sistemele AIPA și MAIA, cât și cei care nu au fost niciodată înregistrați.
Pentru înscriere este nevoie de următoarele acte după caz:
• Buletin de identitate;
• Titlu de proprietate a terenului (terenurilor) agricole;
• Certificat de înregistrare;
• Patenta de întreprinzător;
• Contract de donație
• Contract de vânzare – cumpărare;
• Contract de arendă a terenurilor
• Certificat de moștenitor
• Autorizația sanitară-veterinară
Vă așteptăm cu drag să contribuiți la viitorul agriculturii moldovenești!
🌱 Agricultura Moldovei – Viitorul Începe Aici! 🌱

Mesaj de felicitare al Primarului orașului Ialoveni Sergiu ARMAȘU, cu ocazia Zilei Internaționale a Femeilor!

Stimate doamne, domnișoare,
Dragele noastre Ialovenence de pretutindeni,
Suntem la un nou început de primăvară și avem o nouă Sărbătoare de 8 martie – Ziua Internațională a Femeii! Este una dintre cele mai frumoase ocazii de a celebra realizările femeilor, precum și contribuțiile semnificative ale femeilor în toate domeniile vieții noastre! Este și momentul potrivit de a aduce în prim-plan dedicația mai multor generații de femei pentru a asigura o reală respectare a drepturilor sale și a egalității de gen! Doar datorită Dumneavoastră, putem reuși să construim o societate lipsită de agresivitate, o societate favorabilă pentru a crește copii fericiți și a avea familii frumoase, o societate grijulie și respectuoasă față cei din jur!
Dumneavoastră, femeile din orașul Ialoveni, ca și femeile din întreaga lume, meritați cele mai bune condiții de muncă, egalitate socială, economică, politică, precum și susținere continuă pentru dezvoltarea personală, profesională, conform propriilor viziuni și alegeri.
Fiecare femeie merită un viitor prosper, șanse egale și perspective frumoase pentru afirmare, iar rolul nostru, al bărbaților, este de a fi pro-activi și responsabili, pentru a Vă încuraja, a Vă susține și pentru a crea condițiile optime pentru dezvoltarea Dumneavoastră ca Personalitate!
În această zi emblematică, permiteți-mi să Vă aducem recunoștința noastră, să Vă mulțumim pentru sacrificiile zilnice la serviciu și în familii, să Vă transmitem cele mai sincere și alese urări de bine, dorindu-vă sănătate, răbdare, perseverență, bucurii și apreciere pentru tot ceea ce faceți! Să fiți protejate, iubite și respectate!
Cu drag,
Sergiu ARMAȘU,
Primarul orașului Ialoveni

NOI CĂI DE COMUNICARE ȘI IMPLICARE ÎN SOCIETATE

36 vârstnici din Ialoveni, membri ai Asociației Pensionarilor și Veteranilor Muncii din Ialoveni, au primit de la Fundația Moldcel cadou telefoane mobile în cadrul Proiectului. „Creșterea protecției, rezilientei si incluziunii sociale a refugiaților din Ucraina și a grupurilor vulnerabile din Republica Moldova prin consolidarea mecanismelor de prevenire și raspuns la violență bazată pe gen, precum și consolidarea sistemelor de protecție socială și sanatate”, susținut de Fondul Natiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) in Republica Moldova si finantat de Guvernul Regatului Unit, implementat de HelpAge International in parteneriat cu Ministerul Muncii si Protectiei Sociale din Republicii Moldova.
Acestea au beneficiat si de instruire din partea tinerilor voluntari, elevi ai LT ”Andrei Vartic” privind utilizarea telefoanelor, serviciilor on-line, precum și a diferitor platforme digitale, abilitând astfel vârstnicii să îmbrățișeze tehnologia contemporană și să rămână conectați cu cei dragi, fiind creata o noua punte de comunicare intre generatii.
Primăria orașului Ialoveni aduce mulțumiri tuturor celor implicați în implimentrea acetui interesant proiect susținând activitățile desfășurate.

ANUNȚ

PREMIER ENERGY DISTRIBUTION aduce la cunoștința consumătorilor despre posibile deconectări de curent electric în zilele de 05 și 06 martie 2024 în unele sectoare din orașul Ialoveni.

Primăria orașului Ialoveni l-a avut oaspete de onoare pe ialoveneanul Denis Vieru,

Primăria orașului Ialoveni l-a avut oaspete de onoare pe ialoveneanul Denis Vieru, sportivul care se află pe primul loc în clasamentul celor mai buni judocani din lume, la categoria de greutate până la 66 kg. Uniunea Europeană de Judo a menționat că sportivul moldovean este unul dintre „cei mai dinamici și mai interesanți judocani din circuitul mondial de judo”. Dl Sergiu Armașu, primarul orașului Ialoveni, l-a felicitate cu succesele sportive obținute și i-a înmânat Diploma de excilență ”Omul anului 2023” pentru realizările remarcabile în domeniul sportului și promovarea imaginii localității Ialoveni la nivel national și international. Cei prezenți la întâlnire l-au felicitat cu succesele obținute și i-au dorit noi performanțe sportive. În anul 2023, Denis Vieru a luat bronzul la turneul Grand Slam de la Paris, a câștigat argintul la turneul Masters și până la sfârșitul anului 2023 a adăugat încă două bronzuri de Grand Slam din Baku și Tokyo. O altă victorie a fost înregistrată în luna noiembrie 2023, la Campionatul European de Judo de la Montpellier, unde a obținut medalia de aur. În prezent sportivul se pregătește pentru participare la Jocurile Olimpice de la Paris, Franța.