Sărbătoarea unității și recunoștinței aduse tuturor celor care au contribuit la făurirea Marii Uniri de la 1

Stimați colegi, prieteni, parteneri și reprezentanți ai poporului român! Dragi români de pretutindeni,
În contextul Zilei de 1 Decembrie – Sărbătoarea unității și recunoștinței aduse tuturor celor care au contribuit la făurirea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, la formarea statului național, poporului român și spiritualității sale, permiteți-mi, în numele echipei Primăriei Ialoveni din Republica Moldova și a tuturor ialovenenilor, să Vă transmitem cele mai sincere urări de bine, un viitor prosper și fericit, sentimente frumoase de mândrie națională, pace și sănătate!
Ziua de 1 Decembrie într-adevăr marchează un moment istoric. Libertatea și identitatea națională, simbol al demnității poporului român, au fost obținute cu sacrificii și eforturi considerabile.
Noi, ialovenenii, suntem mândri și onorați să facem parte din marea familie a românilor de pretutindeni, să gândim și să simțim românește, să contribuim la dezvoltarea relațiilor de prietenie și colaborare în spiritul atașamentului față de valorile noastre comune din spațiul românesc și european.
Cu acest frumos prilej, exprimăm înalta apreciere și recunoștința pentru realizările importante înregistrate urmare cooperării cu primăriile înfrățite din România, pentru multitudinea proiectelor de dezvoltare comunitară implementate la nivel local grație sprijinului direct și ajutorului dezinteresat din partea colegilor români.
Susținerea constantă acordată de colegii români pe parcursul anilor este deosebit de valoroasă pentru localitățile Moldovei, pentru modernizarea satelor și orașelor noastre, pentru crearea unor condiții decente de trai și făurirea unui spațiu european civilizat.
Vă mulțumim din suflet pentru altruismul demonstrat, pentru că ne sunteți parteneri și colegi în orice circumstanțe, pentru susținerea în situațiile dificile și pentru că împărtășiți cu noi bucuriile și realizările!
La mulți ani România!
La mulți ani, dragi Români!
Cu înaltă considerațiune,
Sergiu ARMAȘU,
Primarul orașului Ialoveni
1 decembrie 2023

Primăriei Ialoveni, a continuat cursul de instruire privind ”Activitatea economică”

Astăzi, 28 noiembrie, în incinta Primăriei Ialoveni, a continuat cursul de instruire ”Activitatea economică”, etapa II, în cadrul Proiectului ”Sporirea calității vieții locuitorilor din orașul Ialoveni prin intermediul proiectului de revitalizare urbană”, finanțat de Fondul de Sinergie pentru Dezvoltare Locală și Primăria orașului Ialoveni. Informația la această temă a fost prezentată participanților de către dl Veaceslav Ioniță, expert în politici economice la IDIS ”Viitorul”.

ANUNȚ

PREMIER ENERGY DISTRIBUTION aduce la cunoștința consumătorilor despre posibile deconectări de curent electric în zilele de 29 și 30 noienbrie 2023 în unele sectoare din orașul Ialoveni.

COMUNICAT

În incinta Primăriei Ialoveni sa desfășurat cursul de instruire ”Activitatea economică” în cadrul Proiectului ”Sporirea calității vieții locuitorilor din orașul Ialoveni prin intermediul proiectului de revitalizare urbană”, finanțat de Fondul de Sinergie pentru Dezvoltare Locală și Primăria orașului Ialoveni. Subiectul ”Bazele antreprenoriatului pentru tineri” a fost prezentat participanților de către dl Veaceslav Ioniță, expert în politici economice la IDIS ”Viitorul”. Continuarea cursului va avea loc mâine, 28 noiembrie, ora 13.30 – 17.00, în sala de ședințe a Primăriei Ialoveni.

În atenția locuitorilor

La 27 octombrie 2023, Guvernul Republicii Moldova a adoptat Hotărârea
Guvernului 818/2023 “Cu privire la acordarea burselor de merit elevilor și studenților de etnie romă din învățământul liceal, profesional tehnic și superior”. Implementarea acestei HG revine în sarcina Agenției Relații Interetnice (ARI), care a creat Comisia de concurs și a anunțat despre aplicarea actelor pentru participarea elevilor și studenților romi.

Pentru mai multe detalii, contactați persoana responsabilă din cadrul ARI –
Sclifos Natalia, specialist principal DCRI (natalia.sclifos@ari.gov.md, (22) 24-15-32).

TU DECIZI PENTRU IALOVENI

Primăria orașului Ialoveni anunță cetățeni orașului că astăzi 27 noiembrie 2023 a fost dat start votingului în cadru progranului ,,Bugetarea participativă”.

Petru a face cunoștință cu proectele propuse de cetățeni, cu care vă puteți familiariza accesând link-ul:  https://participatorybudgeting.digitalagora.org/ialoveni/gallery

Pentru a purcede la pagina de voting acesează următorul link-ul: https://voting.agorace.cz/anketa/ialoveni2023

Totodată, pentru a purcede la voting puteți scana QR codul atașat în imagine:

VOTUL TĂU CONTEAZĂ !!!!

Lansare a noului spațiu renovat, în cadrul Proiectului „Aici totul prinde culoare”

La 24.11.2023 în curtea Liceului Teoretic „Petre Ștefănucă” a fost mare zarvă, multă culoare, zâmbete și emoții pozitive. Am participat cu toții la un eveniment extraordinar de lansare a noului spațiu renovat, în cadrul Proiectului „Aici totul prinde culoare”, din Programul de Granturi mici, oferit de către Fondul pentru Tineri Ialoveni, Runda XXVII-a. Oaspeți de onoare la sărbătoare au fost: reprezentanții Primăriei Ialoveni, reprezentanții Școlii de Artă Ialoveni, reprezentanții Serviciului de Asistență Psihopedagogică Ialoveni, copiii de la grădinița „Lăstărel” Ialoveni și părinți ai copiilor.
Doamna director, Vera Balan a deschis evenimentul prin a mulțumi tuturor celor care au contribuit la crearea acestui spațiu frumos, unde culorile bucură ochii și te fac să te simți minunat. Apoi domnul Primar, Sergiu Armașu împreună cu reprezentantul copiilor, a tăiat panglica de inaugurare și a dat start activităților de pe platou. În acel moment a început sărbătoarea cea mare…Copiii au dansat, au cântat, au fost implicați în diferite activități educaționale și cu caracter sportiv, activități organizate cu multă creativitate de către echipa de specialiști ai Unității de Educație Incluzivă.
Un moment aparte a fost decernarea Trofeului excelenței civice, Doamnei Aurelia Muntean, care s-a implicat în calitate de voluntar în realizarea Proiectului. Mulțumiri aducem și Companiei CAPAROL Moldova pentru oferta generoasă de vopsea. În curtea liceului totul a prins culoare și s-a transformat într-un spațiu primitor, sigur și atractiv, un loc în care copiii pot învăța, se pot dezvolta, și se pot exprima artistic, promovând în același timp valorile incluziunii și diversității.
Săptămâna Educației Incluzive este în plină derulare!

Anunț de efectuare a cursurilor de instruire în cadrul programului FSDU

Primăria orașului Ialoveni anunță efectuarea instruirii cu tematica generală: ”Activitatea economică, ce presupune ea”, în cadrul Proiectului ” Sporirea calității vieții locuitorilor din orașul Ialoveni prin intermediul procesului de  revitalizare urbană”, finanțat de Fondul de Sinergie pentru Dezvoltare Locală și Primăria orașului Ialoveni.

Toți doritorii sunt invitați să participe pentru data de 27-28 noiembrie, începând cu ora 13.30 și până la 16.30, în incinta Primăriei orașului Ialoveni, sala de ședințe.

Vă așteptăm cu drag.