CONDOLEANȚE

Colectivul Primăriei orașului Ialoveni este profund îndurerat de trecerea în neființă a Maestrului coregraf ANDREI UNGUREANU, conducătorul formațiunilor de dans ”Porumbița” și ”Enigma”, Om Emerit al RM. A plecat dintre noi un Om cu literă mare, exemplu de noblețe și decență, moralitate înaltă și demnitate, o personalitate deosebită, care a captivat prin fascinanta artă a coregrafiei transmisă la zeci de generații de copii. Plecarea în neființă a lui Andrei Ungureanu a lăsat un gol imens în inimile noastre, exprimăm compasiune, sprijin moral şi sincere condoleanțe familiei îndurerate, rudelor, colegilor de lucru şi prietenilor săi.Dumnezeu să-l odihneacă în pace.

‼ Primăria Ialoveni prezintă informația actualizată privind răspândirea pandemiei COVID-19 în localitate.

Situaţia epidemiologică în orașul Ialoveni rămâne a fi nefavorabilă, numai într-o singură zi, 16 februarie, în oraș au fost confirmate 33 cazuri noi de infectare cu această maladie. Prin Hotarârea nr.45 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică se prelungește până la data de 15 aprilie 2021 starea de urgență în sănătate publică, inclusiv se mențin măsurile de prevenire și control a infecției Covid stabilite anterior. Este important să ne conformăm regulilor de protecție stabilite, să fim responsabili pentru sănătatea noastră și celor din jur.

ȘEDINȚA COMISIEI SITUAȚII EXCEPȚIONALE

La Primăria orașului Ialoveni a avut loc ședința Comisiei Situații Excepționale în cadrul căreia au fost discutate următoarele chestiuni:” Cu privire la examinarea situației epidemiologice privind COVID 19 și tendințele de evoluție alarmantă a infecției în orașul Ialoveni”; ” Cu privire la examinarea. Hotărârii Comisiei Naționale Excepționale de Sănătate Publică” nr. 45 din 15.02.2021; ” Cu privire la examinarea Dispoziției Inspectoratului General pentru Situații de Urgență” nr. 4d din 13 ianuarie 2021 privind organizarea și desfășurarea măsurilor de prevenire a incidentelor în timpul formării și menținerii gheței în perioada rece a anului 2021.

Mesaj cu prilejul Zilei comemorării eroilor războiului din Afganistan

La 15 februarie curent se împlinesc 32 de ani de la retragerea contingentului militar din Afganistan. Războiul crâncen, care a avut loc în perioada 1979-1989, a lăsat pentru totdeauna răni în sufletele noastre. Operațiunile militare pe teritoriul Afganistanului au pus la grea încercare ostașii internaționaliști, inclusiv concetățenii noștri, veteranii din orașul și raionul Ialoveni. A fost și este nevoie de mult curaj, voință, bărbăție și susținere reciprocă între camarazii de arme, pentru a putea trece peste durerile pricinuite, peste tragediile și traumele căpătate, peste decesele celor apropiați pe pământul afgan. Incontestabil, că eroismul de care au dat dovadă ostașii noștri denotă vitejie și devotament valorilor patriotice, solidaritate internațională și mult-mult sacrificiu în toți acei zece ani de război. Este de datoria noastră, a tuturor, să facem tot ce ne stă în puteri pentru a nu repeta greșelile trecutului, care a lăsat urme adânci în conștiința mai multor generații.Ororile războiului în Afganistan trebuie să ne unească și mai mult, astfel ca la o distanță de 32 de ani de la retragerea trupelor militare din Afganistan, să reușim a umple golul în suflet cu pace, cu atitudine respectuoasă, cu valori patriotice, cu dedicație în munca zi de zi și tot ceea ce ar contribui la un trai decent în țara noastră, în localitatea noastră, în fiecare familie în parte.În calitate de Primar și membru al Asociației Veteranilor din Afganistan Ialoveni, exprim recunoștință și respect față de familiile marcate de războiul din Afganistan. Cu prilejul acestei Zile de comemorare aducem omagiu tuturor, care au luat parte la confruntările militare. Este foarte important să cinstim memoria camarazilor care și-au pierdut viața și, totodată, să-i susținem pe cei, care rămași în viață au depus și depun eforturi pentru ca generațiile viitoare să conștientizeze valorile umane și pericolele la care este expusă omenirea din cauza conflictelor militare declanșate.Stimați Veterani,Noi vă considerăm pentru totdeauna adevărați patrioți. Ați lăsat urme în istoria țării, ați fost și sunteți exemplu de bărbăție. Vă dorim multă sănătate, bucurii de la cei dragi și să contribuim în continuare la făurirea țării în care să trăim toți în pace și armonie. Cu înaltă prețuire, Sergiu ARMAȘU, Primarul orașului Ialoveni

‼ ❇️AVERTIZARE METEOROLOGICĂ:

Fenomenul prognozat: Schimbarea bruscă a vremiiConform datelor Serviciul Hidrometeorologic de Stat, pe 11-12 februarie, vor cădea precipitații sub formă de ploaie cu trecere în ninsoare, izolat ninsori puternice (grosimea stratului de zăpadă va crește cu 5-10 cm).❇️ În legătură cu pătrunderea maselor de aer rece de origine arctică, în perioada 12-17 februarie, temperatura aerului noaptea treptat va scădea de la -8..-13°C până la -14..-19°C, spre sfârșitul perioadei la nord până la -20..-22°C, iar ziua va scădea până la -8..-13°C. – pe 12-13 februarie, vântul va prezenta intensificări de până la 17-22 m/s. – pe drumuri se va semnala ghețuș.