ANUNȚ

Dispoziția d-lui Sergiu ARMAȘU, primarul orașului Ialoveni, cu privire la convocarea ședinței extraordinare a Consiliului orășenesc Ialoveni în ziua de 15 iulie 2024, ora 14.00, în sala de ședințe a Primăriei Ialoveni.

CONDOLEANȚE

Colectivul Primăriei oraşului Ialoveni exprimă profund regret şi sincere condoleanţe d-lui Sergiu Armașu, rudelor și prietenilor, în legătură cu trecerea în nefiinţă a fratelui său Andrei.

Dumnezeu să-l odihneacă în pace.

ANUNȚ

SRL ”Ialoveni Gaz” informează despre sistarea livrării gazelor naturale în perioada 08.07 – 09.07. 2024 în unele sectoare ale orașului Ialoveni.

”TREPTE ÎN ZBUCIUM” – UN ALBUM SEMNAT ANDREI MARDARI

Colectivul primăriei Ialoveni îl felicită pe ialoveneanului Andrei Mardari, Ambasador al orașului Ialoveni, cu apariția noului album fotografic, care include circa trei sute de fotografii, inserate pe 665 de pagini și este un fel de letopiseţ al carierei sale, autorul considerând că fotografia este arta de a intra în porii infinitei vieți.

Dl.Sergiu ARMAȘU, primarul orașului Ialoveni l-a felicitat pe Andrei Mardari cu apariția acestui frumos album care este o carte de istorie în imagini și a menționat faptul că atâtea fotografii de o valoare excepțională au fost cumulate într-un singur album constituie un argument în plus că autorul dispune de o înaltă cultură artistică şi simţ al frumosului, precum şi al momentului social şi caracterului uman,

Iar autorul cărții a menționat: „Nu în zadar este scris „Trepte în zbucium”, fiindcă aşa e lucrul nostru, permanent suntem în zbucium, permanent în căutare, urci o treaptă, te uiţi în urmă, dea-cum e trecută, trebuie să cauţi altă treaptă”.

Albumul foto-jurnalistului basarabean Andrei Mardari a fost prezentat la cea de-a 17-a ediţie a Târgului de Carte „Bookfest” de la București.

75 de ani de la al doilea și cel mai mare val de deportări staliniste.

În noaptea de 5 spre 6 iulie 1949 regimul sovietic comunist a deportat zeci de mii de familii din Basarabia și Nordul Bucovinei, inclusiv femei, copii și bătrâni, care au fost urcaţi cu forţa în vagoane pentru vite şi duşi în cele mai îndepărtate regiuni ale fostei Uniuni Sovietice. Mulți dintre gospodarii deportaţi nu au mai revenit în patrie, au fost împuşcaţi pe drum, au murit de foame, de boli, de durere sufletească, de muncă peste puterile lor.

Cu acest trist prilej, în orașul Ialoveni a fost organizat un miting de comemorare a victimelor represiilor staliniste. Participanții la eveniment au asistat la slujbă de pomenire a celor care au trecut prin calvarul deportărilor și au depus flori la monumentul ”Troița” ridicat de ialovenieni în memoria consătenilor deportați, decedați în timpul foametei și căzuți pe câmpul de luptă. În această zi de tristă amintire, gândurile noastre de compasiune adâncă și regret profund se îndreaptă către toți cei care au avut de suferit în acei ani întunecați. Avem datoria morală de a onora memoria victimelor inocente, dar și de a lua măsuri pentru ca astfel de acțiuni să nu se mai repete vreodată.