VOLUNTARIAT PENTRU ORAȘUL DRAG:

Acțiuni, initiative, campanii de voluntariat

Primăria Ialoveni promovează activitățile de voluntariat, deoarece o primărie modernă trebuie să fie nucleul pentru mobilizarea comunității, a voluntarilor și a acțiunilor în beneficiul comunității.

Primăria Ialoveni recrutează toți voluntarii, care sunt disponibili a conlucra în echipă și a realiza activități de îmbunătățire a condițiilor de trai în orașul Ialoveni.

Motivare – cei mai activi voluntari sunt menționați, inclusiv cu diplome, premii, pot beneficia de suport din partea primăriei, sunt promovați în calitate de lideri comunitari etc. În cadrul Hramului orașului Ialoveni începînd cu anul 2015 Primăria a lansat ”GALA VOLUNTARILOR”, în cadrul căreia sunt menționați și premiați cei mai activi voluntari. Anul 2015 a fost prima ediție. Primăria Ialoveni a oferit 60 de diplome și mențiuni voluntarilor.

Evaluarea – în baza rezultatelor obținute, prin consultări publice și discuții colegiale, prin comunicare cu membrii Consiliului Tinerilor de pe lîngă Primăria orașului Ialoveni, cu membrii Consiliului persoanelor vîrsta de aur etc.

Primăria Ialoveni este deschisă și alocă mijloace financiare ca și contribuții la realizarea mai multor inițiative de voluntariat. Pentru a implementa proiecte concrete, Primăria pune la dispoziție materialele necesare și apelează la munca neremunerată a voluntarilor în folosul comunității.

Primăria Ialoveni și-a propus să devină instituție autorizată a acorda certificate de voluntariat și a elaborat documentația necesară. Cu începere din 16 februarie 2016, Primăria Ialoveni deține certificatul de instituție gazdă a activităților de voluntariat.

Activități voluntariat tabel