Pe parcursul anului 2022, APL Ialoveni a găzduit numeroase familii de refugiați din Ucraina, copiii refugiaților fiind nevoiți să abandoneze studiile, inclusiv cele artistice/extrașcolare. În acest context au solicitat ajutorul APL în vederea continuării studiilor.
Școala de Arte Ialoveni a oferit timp, spațiu, instrumente muzicale pentru exersări și cadre didactice calificate, cu titlul gratuit.
În acest timp, Congresul Autorităţilor Locale din Moldova (CALM) a lansat un Apel de Selectare a 15 inițiative locale destinate pentru Autoritățile Publice Locale care abordează nevoile comunităților gazdă și ale refugiaților pentru a stimula coeziunea socială, incluziunea și reziliență.
Urmare evaluării cererilor, propunerea de proiect cu denumirea „O Școală de Arte mai dotată și accesibilă, prioritar refugiaților din Ucraina” depusă de Școala de arte din Ialoveni de comun cu Primăria, a fost selectată pentru finanțare.
Drept rezultat, Școala de Arte a cîștigat un instrument acustic de ultimă generație (pian) și un instrument electronic cu clape. Valoarea totală a proiectului menționat este de 110.000 lei. CALM a efectuat transferul aferent sumei grantului finanțat de UN Women și anume 100 000 MDL către furnizorul/furnizorii de bunuri și servicii identificat/ți de Primărie, iar Primăria a făcut transferul aferent sumei de co-finanțare a proiectului și anume 10 000 MDL către furnizorul/furnizorii de bunuri și servicii identificat/ți de Primărie.
Ținem să mulțumim tuturor persoanelor implicate, PNUD Moldova/UN Women și UNIUNEA DE PERSOANE JURIDICE ASOCIAȚIA CONGRESUL AUTORITĂȚILOR LOCALE DIN MOLDOVA și Primăria orașului Ialoveni.
Video concurs:
https://youtu.be/4h8VL-eDKn8
https://youtu.be/sIRQU939VTQ
https://youtu.be/Ff2X_5CYRU0

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).