Ziarul ”Ora locală” în parteneriat cu Primăria orașului Ialoveni au organizat consultări publice cu tema ”Sporirea transparenței investițiilor capitale publice prin consultarea propunerilor cu locuitorii comunității”. Acțiunea face parte din proiectul implementat de Asociația Presei Independente și finanțată de Ambasada Marii Britanii la Chișinău prin Fondul pentru Buna Guvernare.

Scopul consultărilor publice a fost: informarea cetățenilor despre investițiile capitale preconizate în or.Ialoveni și necesitățile de finanțare a acestora, asigurarea transparenței în determinarea priorităților de investiții capitale din banii publici.

Dnul Sergiu ARMAȘU, primarul orașului Ialoveni a informat asistența despre investițiile capitale prioritare care urmează să fie implimentate în orașul Ialoveni în conformitate cu Strategia de dezvoltare socio-economică a localității în anii 2015 -2020 și anume: schimbarea tămplăriei și termoizolarea clădirii Grădiniței nr.1 ”Andrieș”, reparația, reconstrucția și construcția drumurilor și căilor de acces, soluționarea problemei transportului public, construcția sistemului de apeduct în sectorul Albeni, amenagarea zonelor de agrement, ș.a. Participanții la consultările publice și-au exprimat opinia privind prioritățile expuse, considerîndu-le importante, dar au optat și pentru construcția unui bazin de înot, a unei zone de odihnă și agrement, ș.a. Cele expuse în cadrul consultărilor publice vor fi sistematizate și publicate într”un ghid cu opiniile colctate în mai multe orașe din republică.

There are no comments yet.

Добавить комментарий

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).