La 26 noiembrie 2016, în incinta Casei de cultură Ialoveni, s-a desfășurat Festivalul Național de Teatru Social cu genericul „Fii actor, nu spectator”.

În cadrul Festivalului au participat 14 echipe de tineri din diferite localități din republică care au prezentat scene de teatru social axate pe trei tematici:

  1. Sănătatea sexuală și reproductivă, inclusiv prevenirea infecțiilor cu transmitere sexuală și HIV, a sarcinii nedorite, a comportamentelor de risc, problemele în perioada adolescenței, responsabilitatea pentru viața de familie.
  2. Încălcarea drepturilor sexual-reproductive, precum încălcarea dreptului la informație și servicii de calitate, prevenirea discriminării pe bază de gen, orientare sexuală și alte aspecte.
  3. Comportamentul iresponsabil – cauza accidentelor involuntare în rândurile tinerilor.

Festivalul este organizat de Rețeaua de Tineri Educatori DE LA EGAL LA EGAL, Y-PEER Moldova, în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Consiliul raional Ialoveni, Primăria orașului Ialoveni, în cadrul Proiectului ”Ialoveni – Capitala Națională a Tineretului 2016”.
Teatrul social este o formă de teatru interactiv, care încurajează educarea tinerilor în spiritul autocunoașterii, luării de atitudine, al apărării valorilor şi principiilor morale în care cred. Orice piesă a teatrului social are ca scop implicarea tinerilor, dar și a publicului larg în găsirea soluțiilor pentru problemele sociale cu care se confruntă.

teatru-social-1 teatru-social5 teatru-social4 teatru-social3 teatru-socialteatru-social6

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).