Echipa primăriei a aplicat la Programul de granturi mici privind susținerea inițiativelor de dezvoltare locală 2016 din cadrul Proiectului Migrație și Dezvoltare Locală (MiDL), implementat de PNUD Moldova, cu sprijinul financiar al Agenției Elvețiene de Dezvoltare și Cooperare. Bugetul proiectului cîștigat este de 25.000 $, dintre care 20.000 $ reprezintă grant nerambursabil, restul surselor fiind acoperite de contribuția comunității, a băștinașilor, a Primăriei orașului Ialoveni.


Proiectul prevede procurarea unui autoturn cu utilaje speciale, necesare pentru îmbunătățirea iluminatului public stradal, amenajarea spațiilor verzi, a teritoriului orașului Ialoveni și alte lucrări la înălțime.
Autoturnul va fi transmis în utilizare Sectorului de amenajare a Primăriei Ialoveni, ce va permite să înlăturăm rapid problemele în iluminatul public stradal, să efectuăm lucrări de amenajare, defrișare copaci uscați, fără a suporta cheltuieli enorme pentru închirierea autospecialei de la alți agenți economici.
Astfel, din ideea care părea ireală, ținînd cont de bugetul auster al localității, datorită proiectului cîștigat se materializează și ne permite procurarea echipamentului special, atît de necesar pentru buna funcționare a serviciilor primăriei. Proiectul obținut este de o importanță economică majoră pentru dezvoltarea orașului nostru Ialoveni. Suntem foarte recunoscători partenerilor de dezvoltare PNUD Moldova și Agenției Elvețiane de Dezvoltare și Cooperare pentru suportul acceptat.
Pentru acumularea contribuției necesare urmează să ne unificăm eforturile și să apelăm la toți membrii comunității noastre, la ialovenenii de pretutindeni. Împreună vom reuși mai multe inițiative, transformîndu-le în lucruri frumoase pentru orașul nostru IALOVENI!

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).