Primăria oraşului Ialoveni informează despre restricţiile şi măsurile întreprinse de autorităţile publice centrale şi locale pentru stoparea răspândirii virusuli COVID-19 și rugăm să luați cunoștință de prevederile Dispoziţiei nr. 3 din 23 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, disponibilă pe pagina oficială a Guvernului Republicii Moldova: https://gov.md/…/…/dispoziia_3_din_23.03.2020_a_cse_a_rm.pdf .
Reliefăm că, începând cu data de 25 martie 2020:
– Se interzice aflarea persoanelor în spații publice: parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement.
– Se interzice prestarea serviciilor de alimentație publică în unitățile de comercializare a produselor petroliere.
– Se interzice persoanelor în vârstă de peste 63 ani, aflarea în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă, cu anumite excepții aprobate.

Nerespectarea prevederilor/măsurilor stabilite de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei de tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.

De asemenea, menționăm că la nivel local, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale a orașului Ialoveni din 23.03.2020, convocate de Primarul orașului Ialoveni Sergiu ARMAȘU, au fost propuse mai multe măsuri întru prevenirea răspândirii virusului COVID -19:
– Reieșind din situația atestată pe teritoriul orașului Ialoveni, de instituit filtre de ieșire și intrare din oraș, după cum urmează: Costești; Mileștii Mici, Piatra Albă; Sociteni; R3.
– Asistenții sociali să organizeze realizarea măsurilor de asigurare cu produse alimentare, medicamente și alte mărfuri vitale pentru persoanele cu dizabilități, persoanele în etate, cu respectarea măsurilor de prevenire și control a infecției COVID – 19.
– Se limitează deplasările, ieșirile nejustificate a cetățenilor pe teritoriul orașului Ialoveni.
– ÎM Gospodăria Locativ – Comunală Ialoveni să activeze în continuare conform graficului, angajații să în echipament de protecție.
– Monitorizarea strictă ca cetățenii care revin din străinătate să stea izolați la domiciliu 14 zile ș.a.
Un subiect stringent pe agenda de lucru Comisiei pentru Situații Excepționale a orașului Ialoveni a fost cu referire la iresponsabilitatea anumitor cetățeni, care ignoră regulile de comportament și igienă, măsurile de protecție în situații de epidemie și alte solicitări/restricții înaintate de autorități, constituind astfel pericol nu doar pentru propria sănătate, dar și a celor din jur, a familiilor, apropiaților și tuturor cu care interacționează.

Fiind într-o situație excepțională, pentru care societatea nu a fost pregătită, echipa Primăriei și cei care gestionează segmente de importanță vitală pentru cetățenii noștri, avem sarcina de a lucra într-un regim special, dar și într-un ritm alert. Monitorizăm zilnic care este situația în ceea ce privește prestarea serviciilor publice la nivelul orașului Ialoveni și ne conformăm deciziilor luate de Comisia Extraordinară Națională de Sănătate Publică, Comisia Națională pentru Situații Excepționale.

Totodată, echipa Primăriei Ialoveni se adresează către ialoveneni și toți concetățenii:
Pe tot globul, miliarde de oameni se adaptează la noua realitate. Astăzi, ca niciodată, avem nevoie de a fi solidari și înțelepți, de a asculta și a auzi cerințele autorităților competente. Este cazul când putem afirmă, că fiecare generație se confruntă cu războiul său. Fiecare generație are în rândurile sale și eroi, dar și indivizi ignoranți, needucați, șmecheri, egoiști etc. În special, în vremuri grele, se acutizează toate stările și se observă cel mai bine cine și ce reprezintă. Haideți să ne respectăm, să ne comportăm civilizat și după ce vom trece în final peste această urgie să nu ne fie rușine a da ochii unul cu altul. Suntem siguri, că dacă vom proceda rațional, vom trece orice criză și de sănătate, și de alimente, și de orice alte produse care acum le acumulează oamenii în exces acasă, de frica zilelor negre.

Cu gândul nu doar la noi, dar și la cei din jur, cu optimism și strictă disciplină, totul va fi bine!

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).