În perioada 15-18 noiembrie curent, primarul orașului Ialoveni Sergiu Armașu și vicepreședintele raionului Ungheni Alexandru Brânză, au întreprins o vizită de lucru în Regatul Belgiei, în componența unei delegații din Republica Moldova și România. Vizita a fost organizată de Asociația belgiană Meetjesland-Moldova împreună cu or. Eeklo (Regatul Belgiei) și Provincia Flandra Orientală.

În cadrul vizitei au fost discutate oportunitățile de obținere a fondurilor și granturilor acordate de către Uniunea Europeană, strategiile de investiții în infrastructură, programele de vecinătate și posibilitatea valorificării lor de către autoritățile locale din Republica Moldova. De asemenea, s-a dat curs dezvoltării unui proiect de cooperare, precum și înfrățirea orașului belgian cu Ialoveni și localități din r. Ungheni.

La invitația Asociației flamande, delegațiile au fost prezente în cadrul evenimentului „Diplomatic Days”, organizat la Parlamentul European, la Bruxelles. Scopul „Diplomatic Days” este de a înlesni cât mai multe contacte fructuoase la nivel diplomatic în Belgia; de a crea oportunități de schimburi economice cu regiunea Moldovei din Romania si Regiunile Republicii Moldova; de a face cunoștință și de a împărtăși din experiență.

De asemenea, au avut loc întrevederi la Ambasada Republicii Moldbruxeless-2 bruxeless-3 bruxeless-4al autorităților locale belgiene față de orașul Ialoveni. Cu informații mai ample referitor la colaborarea cu primăriile partenere din România și Regatul Belgiei revenim pe parcurs.

Unele informații reflectate de Ambasada Republicii Moldova în Regatul Belgiei:

http://www.belgia.mfa.md/news-ro/505997

 

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).