Astăzi, 09 septembrie 2019, patru instituții de învățământ din orașul Ialoveni au primit câte 20 de biciclete, donație din partea Asociației Meetjesland-Moldova, grație Acordului de colaborare transfrontalieră moldo-româno-belgiană, semnat în toamna anului 2018 între Asociația internațională și Primăria Ialoveni.

La întâlnirea de donare a bicicletelor au participat și oaspeții de onoare ai Primăriei Ialoveni, Delegația oficială a reprezentaților Asociației Meetjesland-Moldova: Paul Goemaere, Koen Loete, Rita Cornelis, Elizabet Goemaere, Elena Dragan.

Scopul donației este de a crea condiții copiilor să învețe mersul cu biciclete într-un cadru public, învățarea regulilor de circulație, posibilitatea participării lor la diverse competiții și concursuri.

Orașul Ialoveni este prima localitate din Republica Moldova care face parte din Asociația Meetjesland-Moldova. Grație relațiilor de prietenie între Primăria Ialoveni și Primăria comunei Tomești, România (Primar Timofte Ștefan), colaborării transfrontaliere moldo-româno-belgiene în cadrul Asociației Meetjesland-Moldova, în anul 2017 orașul Ialoveni a beneficiat de o donație semnificativă din partea părții belgiene – o ambulanță dotată cu echipamentul necesar pentru acordarea primului ajutor medical în situații excepționale, care a fost transmisă Substației Asistență Medicală Urgentă Ialoveni (SAMU). Continuitatea acestor relații de prietenie se va solda cu realizarea a noi proiecte pe viitor.

Mulțumim mult partenerilor noștri din cadrul Asociației Meetjesland-Moldova pentru colaborarea intensă!

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).