În perioada 2-9 septembrie 2019, în calitate de Primar al orașului Ialoveni, am participat la Forumul internațional desfășurat în orașul LUZHOU, în componența Delegației oficiale din Republica Moldova, la invitația oficială a autorităților chineze.

O experiență deosebită pentru dezvoltarea unei colaborări durabile cu autoritățile locale și mediul de afaceri din Republica Populară Chineză, pentru valorificarea unor noi oportunități economice, culturale pentru orașul Ialoveni.

Orașul Luzhou din regiunea Sichuan, China, este cunoscut ca „orașul vinului”. În cadrul evenimentului a fost discutată și consemnată conform prevederilor protocolare intenția de înfrățire a localităților noastre – orașele LUZHOU și IALOVENI!.

Mulțumim enorm organizatorilor și promotorilor relațiilor bilaterale moldo-chineze, în particular domnului Liu Qiang, Primar al orașului Luzhou, domnului Radu Plamadeala, Președintele Centrului Moldo-Chinez de Cooperare Social-Economică, Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) pentru referințe utile! De menționat că, elemente ale culturii chineze și culturii Republicii Moldova s-au combinat într-o manieră inedită în cadrul Forumului internațional!

P.S. Recunosc sincer, am rămas foarte impresionat de ospitalitatea, potențialul economic/tehnologic și grandoarea evenimentelor organizate de autoritățile chineze! Extraordinar! Nu întâmplător China se consideră una din principalele puteri economice la nivel mondial!

Secvențe video lansare eveniment:

https://www.facebook.com/100007591176556/videos/2233919373537747/?__tn__=%2CdlC-R-R&eid=ARDAJlBDwlhYpQr26IpzGezYOl_IuAIb_u6x5AmFLpe453wFgAa2qAChkqx5icf-jS6gwSOtl-UCUCEo&hc_ref=ARRbj-NM-a1RX8AdqhS1tA3KTXYCYeWsxZuwNJB3PcdzlwD7c6Yx-pe4pG3pUrKZeRQ

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).