La LT”Petre Ștefănucă” a avut loc un eveniment care a marcat 20 ani de desfășurare a unui program educațional de colaborare dintre Școala de Băieți din orașul Abingdon, districtul Oxfordshire, Marea Britanie, coordonat, facilitat de A.O. „Agape” și gimnaziul „Grigore Vieru” și Liceul Teoretic „Petre Ștefănucă” din Ialoveni, susținut de Primăria Ialoveni.
Grupul sosit din Marea Britanie în acest an a fost format din 14 adolescenți și trei profesori ai Școlii din Abingdon, cu toții având menirea să motiveze și să inspire participanții taberelor din Moldova, să ajute elevii din Ialoveni să cunoască și să dezvolte abilități pentru viață și au făcut cunoștință cu poporul nostru și tradițiile sale. Elevii moldoveni au avut oportunitatea să participe în ateliere pe interese: limbă engleză, artă și sport. În cadrul acestora ei și-au exersat abilitățile de comunicare și înțelegere a limbii engleze, au practicat sportul și s-au descoperit prin desen. x
Primarul orașului Ialoveni a înmânat diplome de gratitudine dlui Adam Jenkins, profesor Școala de Băieți din orașul Abingdon, districtul Oxfordshire, Marea Britanie și dlui Ioan Bocăneală, director Asociația Obștească „Agape”, în semn de înaltă recunoștință, pentru excepționala susținere și implicare în realizarea unui parteneriat de succes, contribuție substanțială la îmbunătățirea experienței educaționale și pentru 20 de ani de activitate în parteneriat Abingdon – Ialoveni.
S-a remarcat faptul că anume dezvoltarea abilităților de interacțiune interpersonală pentru participanți va duce la construirea unor personalități încrezătoare, implicate, motivate să facă și ei o schimbare în bine în societatea noastră, acestea fiind și valorile promovate și încurajate de participanții la acest program educațional.

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).