La 17 aprilie, săptămâna de muncă la Primăria orașului Ialoveni a început cu un eveniment deosebit: întrevederea de lucru a echipei Primăriei și Asociației Băștințașilor plecați din Ialoveni cu membrii Delegației Elvețiene, partenerii de dezvoltare și reprezentanții Proiectului Migrație și Dezvoltare locală (MiDL).

Orașul Ialoveni a fost onorat de vizita Excelențelor Sale: Doamna Krystyna MARTY LANG, Secretara Adjunctă de Stat la Departamentul Federal al Afacerilor Externe; Domnul Guillaume SCHEURER, Ambasador al Elveției în Ucraina și Republica Moldova cu reședința la Kiev; Doamna Christine HONEGGER ZOLOTUKHIN, Șefa de direcție la Departamentul Federal al Afacerilor Externe; Doamna Barbara BOENI, Șefa Direcției Eurasia la Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare; Doamna Viorica CREȚU, Directoare adjunct la Biroul de Cooperare al Elveției în Republica Moldova; Domnul Radu DANII, Coordonator de program la Biroul de Cooperare al Elveției în Republica Moldova.

În cadrul întrevederii au fost abordate aspecte ale fenomenului migrației, dar și oportunitățile privind participarea băștinașilor plecați în viața comunității. Echipa Primăriei a relatat despre conlucrarea dintre APL, Asociația Băștinașilor, Proiectul MiDL, agenții economici în promovarea unor inițiative și activități concrete, precum ar fi: construcția unui teren de fitness în aer liber; procurarea echipamentului specializat (autoturn), organizarea competițiilor sportive, evenimentelor culturale, proiecte sociale, economice ș.a. S-a discutat și despre proiectele în derulare și cele preconizate pe viitor.

Ospeții elvețieni au semnat În Cartea de Onoare a Primăriei.

Exprimăm înalta noastră considerațiune și gratitudine partenerilor elvețieni și echipei MiDL pentru suportul valoros acordat în dezvoltarea orașului Ialoveni.

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).