🚰Orașul Ialoveni a înregistrat un mare succes în ceea ce privește îmbunătățirea serviciilor de sanitație și protejarea mediului înconjurător, odată cu finalizarea proiectului amplu denumit „Servicii de sanitație de calitate și un mediu nepoluat pentru locuitorii orașului Ialoveni”.
✅Această inițiativă ambițioasă a avut ca rezultat construirea a opt kilometri de rețele de canalizare în sectoarele Huțuleuca și Albeni ale orașului, oferind acces la rețea de canalizare pentru circa 6 000 de locuitori din 388 de gospodării.
❗️Proiectul a fost realizat cu sprijinul financiar semnificativ al Guvernului Republicii Moldova care a investit generos suma de 7️⃣ milioane de lei pentru a a îmbunătăți calitatea vieții oamenilor.
✅Cu această nouă infrastructură de canalizare, locuitorii sectoarelor menționate, nu mai sunt preocupați de gestionarea adecvată a deșeurilor și a apelor uzate.
▶️Directorul ONDRL, Mihail Croitoru, a menționat că investițiile în rețele de canalizare sunt esențiale pentru sănătatea publică, protecția mediului înconjurător, calitatea vieții și dezvoltarea economică.
🔉”Finalizarea acestui proiect este un moment de bucurie și împlinire pentru noi toți. Această investiție semnificativă în infrastructura de canalizare este doar una dintre multele inițiative pe care Guvernul le-a demarat pentru a asigura servicii de calitate și un mediu curat cetățenilor Republicii Moldova. Proiectul din Ialoveni servește ca un exemplu pentru alte comunități din țară și reprezintă un pas important spre un viitor mai curat și mai durabil”,-a mai spus Mihail Croitoru.
☝️Amintim că, raionul Ialoveni beneficiază de douăzeci de proiecte de dezvoltare locală prin programul „Satul European”, iar exemplul de mai sus, reprezintă primul proiect finalizat dintre acestea.
⏺Programul Național „Satul European” cuprinde 496 de proiecte pe întreg teritoriul țării. Dintre acestea, 116 s-au finalizat cu succes!
Împreună aducem Europa acasă!

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).