În cadrul proiectului „Proces bugetar mai transparent și incluziv în Moldova: implicarea cetățenilor activi și a tinerilor din trei municipalități în formarea bugetului și transferul de experiență către alte municipalități din Moldova”, implementat de IDIS „Viitorul””, Primăria orașului Ialoveni, Primăria Municipiului Străşeni, Primăria Satului Budești, sprijinit financiar de Agora Central Europe și Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Cehe, în orașul Ialoveni au fost prezentate spre votare 12 propuneri de proiecte. În perioada 27 noiembrie – 18 decembrie 1127 de cetățeni au participat la procesul de votare: 523 persoane au votat online, iar 604 persoane au votat fizic.


Grupul de lucru privind implementarea proiectului, desemnat prin dispoziția primarului Sergiu Armașu, a examinat rezultatele procesului de votare care sunt următoarele:

 1. Complex de joacă pentru grădiniță – 328 voturi
 2. Strada luminilor LED – 51voturi
 3. În Coliba Albastră – 665 voturi
 4. O inovație pentru societate – 59 voturi
 5. Piste pentru biciclete pe str. Alexandru cel Bun – 39 voturi
 6. Regenerarea spațiului verde – 87 voturi
 7. SchoolCruise – 64 voturi
 8. GreenLane – 59 voturi
 9. Parcare regulamentară – viață prioritară – 43 voturi
 10. Relax n,chill – 92 voturi
 11. Echilibru în mișcare și natură – 56 voturi
 12. Împreună pentru un viitor verde – 75 voturi
  Cele mai multe voturi, în număr de 665, au fost expuse pentru proiectul ”În coliba Albastră”. Proiectul presupune un spațiu pentru copii, amenajat pentru activități didactice, recreere, lectură și joacă în curtea BPO pentru Copii „Spiridon Vangheli”, Ialoveni. Spațiul va include: un foișor sub formă de „colibă” sau „Căciula lui Guguță” dotat cu scaune, mase, prize electrice; terase medii pavate, dintre care una cu acoperiș umbrit+ balansoar; turn de joacă pentru copii cu platformă, panou de cățărare, 1 topogan, 2 leagăne, nisipieră cu accesorii; amenajarea spațiilor verzi.

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).