Primăria orașului Eeklo, Regatul Belgiei (primar Koen Loete) a donat orașului Ialoveni o ambulanță dotată cu tot echipamentul necesar pentru acordarea primului ajutor medical în situații excepționale. Donația a fost posibilă grație relațiilor de prietenie între Primăria Ialoveni și Primăria comunei Tomești, România (Primar Timofte Stefan), colaborării transfrontaliere moldo-româno-belgiene în cadrul Asociației Meetjesland-Moldova, cu susținerea doamnei Elena Dragan și Paul Goemaere, Președintele Asociației Meetjesland-Moldova.

Astăzi, 2 februarie, la Primăria Ialoveni a avut loc evenimentul de transmitere a ambulației donate Serviciului Ambulanță Medicina de Urgență Ialoveni (SAMU).

Sergiu ARMAȘU, Primarul or. Ialoveni, în numele ialovenenilor a mulțumit tuturor celor care au contribuit la obținerea acestei donații utile pentru localitate și raionul Ialoveni.

Prezenți la eveniment au fost și colegii din România: Viceprimarul comunei Tomești, domnul Bîrleanu Pavel și Constantin Chirilă – reprezentantul Euroregiunii Sireț-Prut-Nistru.

Anatolie Dimitriu, Președintele raionului Ialoveni, a menționat că relațiile de prietenie se materializează în fapte concrete benefice pentru toți cetățenii din Ialoveni.

Mihail Bogdanovschi din cadrul Centrului National de asistență medicală urgentă prespitalicească a reiterat că sănătatea oamenilor este o prioritate și chiar o singură viață salvată ar justifica importanța acestei donații.

Radu Chilaru, viceprimarul or.Ialoveni a înmînat cheile și documentele pe autospecială domnului Nicolae Lozovan, șeful SAMU Ialoveni, care împreună cu echipa de medici au preluat ambulanța.

ambulanta1 (10) ambulanta1 (9) ambulanta1 (8) ambulanta1 (7) ambulanta1 (6) ambulanta1 (11) ambulanta1 (2) ambulanta1 (3) ambulanta1 (4) ambulanta1 (5)

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).