La data de 19 decembrie 2022, ambasadorul Chinei în Moldova, dl. Yan Wenbin, a vizitat raionul Ialoveni. Astfel, a fost întâmpinat de: Președintele raionului Ialoveni, dl. Mihail Silistraru; Primarul oraşului  Ialoveni; dl. Sergiu Armașu;  Deputatul în Parlamentul Republicii Moldova, Petru Frunze; Vicepreşedintele Parlamentului Republicii Moldova, dl. Mihai Popşoi.

În cadrul întâlnirii, s-a discutat despre modul de promovare şi cooperare între întreprinderile chineze și cele moldovenești, atragerea întreprinderilor chineze să investească în Republica Moldova, agenţii economici din China să stabilească parteneriate cu agenţii economici din raionul Ialoveni și să încurajeze turiștii chinezi să viziteze raionul Ialoveni.

Totodată, ambasada Chinei va oferi un suport financiar Consiliului raional Ialoveni pentru a îmbunătăţi condiţiile de educaţie ale copiilor.

Ambasadorul a vizitat și cunoscuta companie locală de înghețată „Sandra” pentru a afla mai multe despre producția, comercializarea și exportul acesteia.

“Exprimăm mulţumiri dlui Mihai Popşoi pentru oportunitatea de a avea un parteneriat cu ambasada Chinei, dlui Zan Wenbin pentru disponibilitatea de a sprijini agenţii economici din raionul Ialoveni,” spun autoritățile.

sursă preluată; http://provincial.md/actual/ambasadorul-chinei-in-moldova-a-vizitat-raionul-ialoveni?fbclid=IwAR39-Or4px10ZdEQJI5mEqxEXifPFFHHbge4S6SOusac5KB2CimIzRdP32I

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).