La Primăria Ialoveni a avut loc prima întrunire publică organizată în cadrul proiectului ”Bugetare mai transparentă și incluzivă în Moldova: implicarea cetățenilor activi și a tinerilor din trei municipii în formarea bugetării și transferul de experiență în alte municipii Moldova”. Bugetarea participativă este un proces democratic în care membrii comunității decid direct cum să cheltuie o parte din bugetul public local.
Liubomir Chiriac, directorul executiv IDIS ”Viitorul” și experții Pavel Vintilă, Ana Znaceni, Catalina Cernei au familiarizat participanții la întrunire ce înseamnă bugetarea participativă, ce proiecte pot fi implementate în Ialoveni, cum trebuie de completat un formular pentru un proiect de dezvoltare a comunității, cum trebuie de organizat campania de informare și calendarul activităților în cadrul proiectelor. Propunerile de proiect privind participarea cetățenească urmează a fi depuse până la 30 august curent, ele vor fi evaluate de grupul de lucru după care cetățenii vor putea vota proiectele propuse. Pentru depunerea ideilor de proiect accesați linkul: https://participatorybudgeting.digitalagora.org/moldova/
Proiectul bugetarea participativă este sprijinit financiar de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Cehe și implementat de AGORA CENTRAL EUROPE, IDIS ”Viitorul” și primăriile or. Ialoveni, or. Strășeni și s. Budești.

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).