Toplița și Ialoveni – primele inițiative în comun, dedicate marelui poet Grigore Vieru

În perioada 14-16 februarie curent, delegația Primăriei Ialoveni a participat la evenimentul organizat de Primăria Topliţa, județul Harghita, în memoria Marelui Poet al Neamului GRIGORE VIERU.

Relațiile de colaborare între autoritățile publice locale Toplița, România şi Ialoveni, Republica Moldova, sunt în plină desfășurare. Vineri, 16 februarie, consiliul local Toplița a susținut prin vot unanim acordul de colaborare și înfrățire cu orașul Ialoveni.

Cu gândul și inima la maestrul Grigore Vieru, au fost și elevii din ambele localități, au scris versuri și au împărtășit emoțiile pe o platforma comună de socializare.

Cadrele didactice şi elevii de la Şcoala Gimnazială ,,Andrei Şaguna” Topliţa – Harghita, România şi Şcoala Primară „Ion Creangă” din Ialoveni, Republica Moldova, au constituit o platformă de comunicare, relaţionare, schimb de impresii şi idei în cadrul Proiectului ,,Ambasadorii limbii şi culturii române”.

Creația lui Grigore Vieru va rămâne mereu vie, fiind transmisa din generație în generație, prin astfel de inițiative.

Mulțumim mult echipei Primăriei Toplița pentru disponibilitatea de colaborare și tuturor celor, care contribuie la consolidarea relațiilor de prietenie între localitățile noastre!

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).