Stimați ialoveneni,
Precum cunoașteți, în ultimii ani s-au depus eforturi considerabile de către conducerea Primăriei Ialoveni și s-a lucrat perseverent pentru a promova inițiativa și marele vis al Ialovenenilor de a reîntoarce pământul, care a aparținut istoric localității Ialoveni, dar aflat mulți ani la rând în gestiunea stațiunii didactice experimentale a Universității Agrare de Stat din Moldova, extravilanul orașului Codru, municipiul Chișinău.
Informăm: acest scop strategic pentru Ialoveni și pentru tânăra generație a fost atins!
Și această reușită se datorează nemijlocit susținerii Primăriei Ialoveni din partea echipei Guvernamentale naționale, a majorității Parlamentare și a Președinției!
Urmare votului actualei majorități Parlamentare a fost posibilă adoptarea și promulgarea Legii cu privire la modificarea anexei la Legea nr.668/1995 pentru aprobarea Listei unităților ale căror terenuri destinate agriculturii rămân în proprietatea statului.
Astfel, prin noile prevederi ale Legii a fost modificată anexa la Legea citată nr. 668/1995, prin excluderea unor suprafețe de terenuri agricole din gestiunea stațiunii didactice experimentale a Universității Agrare de Stat din Moldova din extravilanul orașului Codru, municipiul Chișinău (actualmente I.P. Institutul Științifico-Practic de Horticultură și Tehnologii Alimentare) – 76,3206 ha în proprietatea unității administrativ-teritoriale orașul Ialoveni.
La modul practic, este pusă baza pentru demararea marelui proiect de construcție a unui nou Cartier European al orașului Ialoveni, după cele mai moderne standarde și exigențe tehnologice. Primăria Ialoveni va demara proiectarea/construcția de la zero a infrastructurii necesare/rețelelor/utilităților publice pentru noul Cartier European al orașului Ialoveni, inclusiv a grădiniței de copii din cartier, altor obiective sociale, de deservire și prestare a serviciilor publice, absolut necesare pentru confortul viitorilor locuitori.
Conform prevederilor Legii, Guvernul, în termen de 3 luni de la data publicării în Monitorul Oficial, va aduce actele normative în corespundere cu Legea în vigoare și va asigura modificarea corespunzătoare a documentației cadastrale. Or, aceasta înseamnă că în perioada până la finele anului 2023 vor fi efectuate la nivel național modificările necesare a cadrului normativ și cadastral.
Primăria Ialoveni mulțumește enorm locuitorilor pentru insistență și actualului Guvern, deputaților din majoritatea Parlamentară pentru această Lege istorică pentru Ialoveneni, pentru oportunitatea deschisă dezvoltării orașului și asigurării tinerilor familii cu condiții decente de trai!

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).