La 15 februarie 2017, în vizită la Primăria Ialoveni s-au aflat experții Băncii Mondiale în scopul discutării conceptului viitorului Proiect în domeniul înregistrării, evaluării funciare și impozitării locale, finanțat de către Banca Mondială. Proiectul respectiv este foarte important pentru toate primăriile din țară, pentru sporirea veniturilor locale, valorificarea potențialului economic și administrarea eficientă a patrimoniului din domeniul public/privat.

Autoritățile locale ratează multe venituri, care ar putea fi îndreptate pentru îmbunătățirea serviciilor prestate cetățenilor, pe motiv că în Republica Moldova nu sunt finalizate toate inițiativele în domeniul administrării funciare, există erori în sistemul cadastral și nu a fost efectuată reevaluarea bunurilor imobile.

De asemenea, o parte a terenurilor din proprietate publică necesită a fi delimitate și înregistrate în Registrul bunurilor imobile.
Inițiativa dată este sprijinită integral și de către Congresul Autorităților Locale din Moldova, care a promovat intens necesitatea unor intervenții, astfel ca să fie extinsă baza pentru veniturile primăriilor. Considerăm că Proiectul Băncii Mondiale va avea o contribuție esențială pentru îmbunătățirea administrării bunurilor patrimoniale la nivel de primării.

Totodată, contăm pe o aplicare pe scară mai largă a serviciilor electronice, înlocuind operațiunile efectuate astăzi manual cu soluții electronice.

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).