Relații de colaborare multidimensională între orașele Ialoveni și Avanos, zona Cappodocia, Turcia! Descoperim unicitatea unui ținut magic și valorificăm noi oportunități la nivel internațional!
Dragi ialoveneni, prieteni,
Vreau să împărtășesc cu toții una dintre recentele inițiative importante de dezvoltare a relațiilor de colaborare la nivel internațional a echipei Primăriei Ialoveni și Primăria orașului Avanos, regiunea Cappodocia, Turcia.
Astfel, în contextul Festivalului Internațional anual „Cappadocia World Folk Dance Festival”, desfășurat în perioada 27-31 iulie 2023, la care Republica Moldova a fost reprezentată de Ansamblul de dans popular „Porumbița”, a avut loc semnarea oficială a Acordului de înfrățire dintre orașul Ialoveni, Republica Moldova, și orașul Avanos, Republica Turcia.
Evenimentul solemn a fost organizat pe 28 iulie curent de către Primăria orașului Avanos, Turcia, conform înțelegerilor prealabile și corespondenței pe canale diplomatice, asigurat prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, nemijlocit în persoana Excelenței Sale, Ambasadorului Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Moldova în Republica Turcia, domnul Dmitri Croitor.
În cadrul întrevederilor protocolare cu Primarul orașului Avanos, Celal Alper IBAȘ, a fost discutată cooperarea bilaterală la nivel regional, inițiativele care vor fi dezvoltate pe parcurs între primăriile noastre, intențiile privind schimbul de bune practici în domeniul economic, cultural, turistic ș.a.


Țin să remarc, că deplasarea respectivă, într-o echipă mare, cu participarea celor mai talentați copii din Ialoveni, este un prilej de mândrie pentru orașul nostru, care a reprezentat Moldova la unul dintre cele mai prestigioase concursuri de dans la nivel mondial. Dansatorii noștri au evoluat alături de colective renumite de pe toate continentele lumii!
Iar frumusețea ireală și unicitatea zonei Cappodocia, unde este amplasat și orașul-frate Avanos, ne-a încântat în adevăratul sens al cuvântului! Este o regiune uimitoare a Turciei, cunoscută în întreaga lume pentru coșurile sale zburătoare, pentru peisajul magic și formațiunile de rocă spectaculoase, numite „hornurile zânelor”. Este imposibil de a nu te îndrăgosti în aceste priveliști cu baloanele multicolore cu aer cald, care se înaltă zi de zi spre încântarea turiștilor din întreaga lume. Emoțiile copiilor din Ialoveni au fost de nedescris! Mulțumim tuturor care au contribuit la dezvoltarea acestor relații frumoase de parteneriat între orașul Ialoveni și Avanos, Cappodocia!

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).