La 23 mai 2017, copiii din orașul Ialoveni au avut o întâlnire de suflet cu scriitorul SPIRIDON VANGHELI, patronul spiritual al Bibliotecii pentru copii din Ialoveni care îi poartă numele.

Evenimentul a fost consacrat jubileului de 85 de ani de la nașterea scriitorului în cadrul Zilelor bibliotecii, ediția a X-a și jubileul de 45 de ani de activitate a Bibliotecii pentru copii „Spiridon Vangheli” și s-a desfășurat în incinta Casei Raionale de cultură.

 

Patronul spiritual al Bibliotecii pentru copii din orașul Ialoveni, Spiridon Vangheli, prozator, poet, traducator si editor, este unul dintre cei mai de vaza scriitori de la noi, cunoscut prin cărțile sale pentru copii pe mai multe meridiane ale lumii. Opera sa a fost tradusă in zeci de limbi, inregistrând milioane de exemplare. Spiridon Vangheli deţine titlurile onorifice de Maestru Emerit al Artei, Scriitor al Poporului din Republica Moldova, a fost decorat cu Ordinul Republicii și Medalia de aur “Pentru Creativitate” acordată de Organizaţia Mondială a Proprietăţii Intelectuale, a fost distins cu Diploma Internationala de Onoare „Andersen”, Premiul „Ion Creanga” al Academiei Române, Premiul special al Uniunii Scriitorilor din România, ș.a.

Mulțumim tuturor pentru buna desfășurare a evenimentului.

vangheli vangheli2 vangheli3 vangheli8 vangheli7 vangheli6 vangheli4

 

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).