Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic, beneficiară a Programului de Granturi Locale al UE, a desfășurat la Primăria Ialoveni o întâlnire comunitară pentru a discuta cu locuitorii urbei despre serviciile publice de calitate, în baza materialelor multimedia realizate în localitățile raionului Ialoveni, inclusiv despre rolul implicării civice a cetățenilor, colaborarea și conlucrarea cu APL.
Gunoiștile improvizate, refuzul achitării tarifelor pentru servicii publice nu sunt rezultatul lipsei de bani, sunt o reflecție a mentalității, a lipsei de înțelepciune și responsabilitate, iar soluția cea mai eficientă pentru rezolvarea problemei este introducerea unor amenzi usturătoare. Aceasta este concluzia participanților la întâlnirea comunitară, în care s-a discutat despre serviciile publice de calitate, dar și despre lipsa unei viziuni la nivel de stat și de familie despre educația copiilor, că ei nu sunt implicați în activități de curățenie – acasă, la școală, în bloc, alte diverse acțiuni comunitare, pentru dezvoltarea spiritului civic. În cadrul evenimentului s-a vorbit și despre problemele colectării deșeurilor, necesitatea unui sistem de canalizare cu epurare, despre așteptări, perspective și soluții.
Asociația Jurnaliștilor de Mediu este beneficiara Programului de Granturi Locale al Uniunii Europene (UE) și implementează proiectul „Cu atitudine pentru un mediu sănătos” la nivel național. Programul de Granturi Locale este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin a UE, acordat pentru Republica Moldova (2017-2020) din cadrul Instrumentului European de Vecinătate, prin intermediul proiectului „Abilitarea cetățenilor din Republica Moldova” (2019-2021), finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ). Partenerul proiectului pentru creșterea potențialului de vizibilitate și implicare a cetățenilor este Asociatia Presei Independente (API).
GIZ Moldova
European Union in the Republic of Moldova

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).