La Primăria Ialoveni a avut loc o întrunire pentru crearea Centrului de Informare și Prestări Servicii
Joi, 5 septembrie 2019, în Sala de Ședințe a Primăriei orașului Ialoveni a avut loc întrunirea cu reprezentanții Serviciilor Desconcentrate și reprezentanții Primăriilor Ialoveni și Costești cu privire la crearea Centrelor de Informare și Prestări Servicii.
Scopul de bază al Centrelor constă în îmbunătăţirea procesului de prestare a serviciilor de către APL și oferirea informației persoanelor fizice și juridice. În acest sens, centrele reprezintă un instrument de bază pentru realizarea obiectivelor acestuia, unde scopul final va fi prestarea serviciilor de către APL în modul calitativ, rapid, prezentînd un set minim de documente din partea cetățenilor.
Centrele, în calitate de Front Office al APL, vor fi utilizate pentru prestarea serviciilor publice de către APL. Avînd în vedere faptul că optimizarea și eficientizarea serviciilor reprezintă un proces continuu, serviciile prestate prin intermediul Centrelor vor fi la diferite nivele de maturitate, iar angajații primăriilor vor tinde spre dezvoltarea serviciilor pînă la cel mai înalt nivel.
În cadrul întrunirii, vor au fost discutate și agreate cu APL, Serviciile Desconcentrate și alte organe/persoane implicate în procesul de prestare propuneri de îmbunătățire a serviciilor publice. În urma acestor discuții, urmează a fi definitivată și aprobată lista de servicii pasibile spre includere în Centrele de Informare și Prestări Servicii, precum și modalitățile de îmbunătățire a proceselor de prestare a acestora.
Crearea Centrelor de Informare și Prestări Servicii în Primăriile orașului Ialoveni și satul Costești are loc în cadrul Programul Comunitatea Mea, finanțat de Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională.

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).