Relațiile de prietenie dintre localitățile Brebu, România, și Ialoveni, Republica Moldova, dezvoltate pe parcursul ultimilor ani, s-au consolidat prin semnarea unui Acord de Înfrățire ale acestor două localități, în cadrul unui eveniment cultural festiv de amploare, organizat de Primăria comunei Brebu, la care a participat și Ministra Afacerilor Externe a României, Luminița ODOBESCU.


Importantul document a fost semnat de către Primarul comunei Brebu Adrian Gheorghe UNGUREANU și Primarul orașului Ialoveni Sergiu ARMAȘU, care au reconfirmat deschiderea pentru o colaborare pe linie ascendentă și ferma convingere că relațiile de prietenie se vor transforma în proiecte frumoase spre binele ambelor localități! Premise esențiale în acest sens sunt pe lângă comunitatea de limbă, istorie, cultură, tradiții, schimbul bilateral de bune practici, dar și viziunea integrată a aleșilor locali privind dezvoltarea și evoluția comunităților.
Delegația orașului Ialoveni a fost foarte onorată ca Acordul respectiv să fie semnat în prezența distinsei Doamne Ministru al Afacerilor Externe al României, Excelența Sa Luminița ODOBESCU. Ambasador și diplomat de carieră, care a deținut anterior funcția de consilier prezidențial pentru afaceri europene, Doamna Ministru întotdeauna a avut mesaje de susținere a eforturilor autorităților locale din Republica Moldova, precum și a contribuit nemijlocit prin activitatea diplomatică la obținerea de către țara noastră a statutului de țară candidată pentru aderarea la spațiul european.
Delegația orașului Ialoveni a remarcat înalta organizare a evenimentului și a activităților culturale din partea conducerii comunei Brebu, inclusiv inaugurarea Galeriei Colecțiilor Etnofolclorice, care găzduiește o expoziție permanentă de costume și obiecte tradiționale de peste o sută de ani și expoziții temporare de artă etno-contemporană a diferitor artiști români și internaționali.


Primăria orașului Ialoveni aduce sincere mulțumiri dlui Primar al comunei Brebu Adrian Gheorghe UNGUREANU pentru invitație, ospitalitatea acordată delegației din Ialoveni, oportunitatea de a prelua experiența în vederea implementării proiectelor și accesării fondurilor Uniunii Europene, pentru impulsionarea eforturilor noastre în procesul de preaderare europeană.

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).