La 15 februarie 2017 s-au împlinit 28 de ani de la retragerea trupelor sovietice din Afganistan. Cu ocazie, Primăria Ialoveni a organizat un miting de comemorare a celor căzuți în luptă la complexul memorial din centrul orașului.

La eveniment au participat veterani ai războiului din Afganistan, reprezentanți ai instituțiilor și organizațiilor, elevi de la liceul  „Andrei Vartic”.

Agfanistan 2017 (12)

Au luat cuvîntul: Sergiu Armașu, primarul or. Ialoveni, Nicolae Cojocaru, președintele Asociației veteranilor războiului din Afganistan din or. Ialoveni, Iurei Frecăuțan, vice-președinte al Uniunii raionale a veteranilor războilui din Afganistan, Mihail Bostănică, veteran al războiului din Afganistan, Valentina Sacara, directoarea liceului „Andrei Vartic”. Vorbitorii au menționat că acest război inutil a secerat mii de vieți ale tinerilor ostași trimiși să îndeplinească o misiune internațională. Veteranii de război merită respect și ajutor din partea autorităților centrale și locale, din partea întregii societăți.

În sicriu de zinc s-a întors acasă și ialoveneanul Petru Sănduță, căruia i-a fost înălțat un bust  în scuarul liceului „Andrei Vartic”, unde a învățat. Participanții la miting au ținut un minut de reculegere pentru cei căzuți în luptă și au depus flori la monumentul ostașilor internaționaliști și la bustul lui Petru Sănduță.

Agfanistan 2017 (3) Agfanistan 2017 (4) Agfanistan 2017 (6) Agfanistan 2017 (9) Agfanistan 2017 (10)

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).