15 februarie – Ziua comemorării celor căzuți în războiul din Afganistan
Stimați combatanți și veterani,
Ziua comemorării eroilor căzuți în războiul din Afganistan, pe care o marcăm an de an la 15 februarie, este un prilej de a Vă aduce Dumneavoastră un profund și sincer omagiu și de a onora sacrificiul ostașilor pierduți în groaznicul măcel.
Anul acesta se împlinesc 33 de ani de la retragerea contingentului militar din Statul Islamic Afganistan. La război au fost trimiși adevărații fii ai neamului. Eroismul și bărbăția a celor de peste 250 concetățeni ai raionului nostru rămâne incontestabilă, Dumneavoastră fiind cei care v-ați îndeplinit cu demnitate datoria internațională.
Cu trecerea timpului rănile războiului încă nu s-au vindecat și este foarte important să învățăm din lecțiile istoriei. Anume astăzi, când cuvintele ”război”, ”crize militare”, tot mai des le auzim în spațiul public și vizează nemijlocit comunitatea statelor învecinate, este necesar să transmitem mesajele noastre de combatere a fenomenului agresivității militare și cruntelor invazii.
Or, în condițiile actuale, cu certitudine putem spune că nu exista nici un război, care să nu afecteze întreaga civilizație și generații în șir. Iar pentru a putea afirma cu conștiința curată că după mai mult de 3 decenii de la retragerea trupelor militare din Afganistan, sacrificiul camarazilor noștri nu a fost în van, este necesar să prețuim pacea, să dezvoltăm relații și parteneriate durabile de prietenie cu statele lumii, să educăm generațiile viitoare în spiritul unei culturi anti-război.
Stimați veterani, sunteți un adevărat exemplu de vitejie pentru tânăra generație și Vă mulțumim pentru eroism și sacrificiu. Vă dorim multă sănătate, bucurii de la cei dragi și împăcare sufletească de la tot ce realizați! Iar celor căzut pe câmpul de luptă – veșnică memorie. În particular, exprim omagiul profund pentru ialoveneanul nostru Petru Sănduță, decedat eroic în crunta luptă. Eroii noștri nu se uită!
Să fim cu toți demni de faptele eroice ale concetățenilor noști!
Cu deosebit respect,
Sergiu ARMAȘU,
Primarul orașului Ialoveni
15.02.2022

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).