La data de 07 august 2024, Primăria orașului Ialoveni a găzduit desfășurarea Atelierului de dezvoltare a capacităților „Monitorizarea participativă a strategiei de dezvoltare comunitară”,

organizat de către AO Reprezentanța din Republica Moldova a Consiliului pentru Cercetări și Schimburi Internaționale IREX, prin intermediul Programului Comunitatea Mea, finanțat de Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională USAID.

Evenimentul a fost organizat cu scopul de a dezvolta abilitățile și a modela atitudinile și comportamente necesare asigurării participării în procesul de monitorizare participativă a Strategiei de dezvoltare socio-economică a orașului Ialoveni (SDSEI) 2019-2025, cu implicarea activă inclusiv a tinerilor. La eveniment a participat Primarul orașului Ialoveni, dl Sergiu Armașu, viceprimarul și mai mulți membri ai echipei administrației publice locale, dnii/le Andrei Cantemir, Viorica Șcerbina și Veronica Butnaru, consultant național contractat de către Programul Comunitatea Mea.

Participanții au agreat crearea unui grup de lucru, compus din cei mai activi tineri din orașul Ialoveni, care au participat în cadrul unui exercițiu de selectare a 9 acțiuni prioritare din Planul de acțiuni al SDSEI 2019-2025. Pe parcursul perioadei 8-19 August, membrii grupului de lucru, coordonat de către Diana Stegărescu, vor monitoriza implementarea a 4 acțiuni prioritare. Raportul de monitorizare a SDSEI 2019-2025 și experiența implicării tinerilor din orașul Ialoveni monitorizarea participativă a strategiei de dezvoltare comunitară va putea fi prezentată drept bună practică pentru alte administrații publice locale, dintre cei 123 de parteneri ai proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *