Salvgardarea Școlii de Arte și a Bibliotecii Publice din orașul Ialoveni – o inițiativă ambițioasă a echipei Primăriei Ialoveni, care a prins culoare!
Îmbunătățirea calității serviciilor publice în domeniul culturii, artei și bibliotecilor este o preocupare constantă și prioritară pe agenda de lucru a echipei Primăriei Ialoveni. Astfel, inițiativa de salvgardare a edificiului Școlii de arte și a Bibliotecii publice din orașului Ialoveni, a prins culoare și a adus mai mult optimism pentru vizitatorii fideli ai acestor instituții, pentru copii, tineri și adulți!
Grație colaborării eficiente cu partenerii de dezvoltare, Primăria Ialoveni a atras în acest scop noi investiții prin intermediul Proiectului ”Sprijinirea administrației publice din Republica Moldova în implementarea politicii regionale prin dezvoltarea urbană integrată și sustenabilă”, coordonat cu Ministerul Investițiilor și Dezvoltării din Polonia și Reprezentanța Fundației Solidarity FundPL în Moldova. Costul total al proiectului este de circa 2, 473 milioane lei, contribuția Primăriei Ialoveni fiind de circa 1, 353 milioane lei.
Clădirea Școlii de Arte și a Bibliotecii Publice din orașul Ialoveni a căpătat un nou aspect urmare lucrărilor de renovare: s-au efectuat lucrări de schimbare a acoperișului, termoizolarea pereților, schimbarea geamurilor, amenajarea teritoriului etc.
Cu ocazia realizării acestui important proiect, miercuri, 4 decembrie curent, o delegație a Ambasadei Poloniei în RM și a ADR Centru au vizitat orașul Ialoveni. Bucuria realizării proiectului a fost manifestată și printr-un gest frumos din partea colectivului Școlii de arte și a Bibliotecii publice, care au pregătit o festivitate culturală, împărtășind emoțiile pozitive cu prietenii orașului Ialoveni.
Primarul orașului Ialoveni, Sergiu ARMAȘU a exprimat cuvinte de recunoștință tuturor celor, grație eforturilor cărora a fost posibil de realizat Proiectul respectiv. ”Pentru o societate cultă, inteligentă este foarte important ca cetățenii să consume servicii din domeniul artei și culturii, să aibă acces la o educație culturală selectă, să poată beneficia de frumosul în domeniul muzicii, picturii, să poată frecventa biblioteci moderne ș.a. Putem avea drumuri bune, infrastructură modernă, transport sofisticat, dar dacă membrii societății vor avea o cultură joasă, comportament vulgar și viciat, atunci generațiile degradează. Bani niciodată nu vor ajunge pentru soluționarea tuturor problemelor, dar nu trebuie să uităm și de hrana spirituală, să ne preocupăm de localurile care reprezintă simbol al artei și culturii noastre.” – este de părere edilul.
Astfel, echipa Primăriei Ialoveni îndeamnă toți locuitorii orașului, de la mic la mare, să redescopere frumosul prin arta picturii, muzicii, lecturii și să viziteze acest local renovat!