Stimați ialoveneni de pretutindeni,Deoarece cred cu tărie în faptul căorașul nostru Ialoveni este o frumoasă localitate cu spirit european, permiteți-mi să vă felicit cordial cu Sărbătoarea tuturor europenilor – 9 Mai, ZIUA EUROPEI!A ceastă Sărbătoare are o semnificație aparte pentru toți concetățenii noștri. Ziua Europei este o sărbătoare a păcii și unității în Europa, dedicată istoriei unei comunități, care a dăruit un model de cultură și de civilizație, de solidaritate, de dialog și de colaborare pentru binele comun.

Este și o Zi a Victoriei, pe care istoria a scris-o în cartea memoriei neamului nostru.

Fie ca această Sărbătoare de 9 mai să rămînă în istoria continentului o zi, în care să trăim sentimentul deplin al vieţii în pace și libertate, înţelegere între naţiuni şi respect reciproc. Fie ca valorile Europei precum democrația, respectul fata de demnitatea umana, egalitatea, libertatea, supremația legii și respectul tuturor. drepturilor indiferent de rasă, naționalitate, religie sau culoare să domneasca în fiecare stat indiferent de aplasarea geografică!

În special, actualmente, cînd traversăm grele încercări și pandemia face ravagii pe toate continentele, noi am fost cei, care am beneficiat de tot suportul partenerilor și colegilor noștri europeni, am fost tratați cu generozitate, într-o manieră frățească, precum o fac mereu frații noștri de peste Prut și dinalte state europene.Avem pentru ce exprima recunoștință și cele mai calde cuvinte de apreciere, avem modele bune de preluat din spațiul European. Valorile europene sunt puncte importante de referință în activitatea noastră! Să apreciem, să fim recunoscători pentru ce ne-a învățat istoria, să învățăm a trăi civilizat, European și, desigur, să făurim EUROPA LA NOI ACASĂ, ÎN ORAȘUL IALOVENI!

Cu respect și urări de sănătate,

Sergiu ARMAȘU,Primarul orașului Ialoveni

09.05.2020

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).