Anul acesta la Ialoveni Ziua Copilului a fost organizată împreună cu Ziua Energiei, o sărbătoarea europeană prin care se promovează energia verde, pentru un mediu curat. Este al patrulea an consecutiv când aducem Ziua Europeană a energiei în orașul nostru, care este cunoscut la nivel național prin proiectele reușite din domeniul energiei durabile.
Cu un mesaj de salut au venit către cei prezenți la eveniment dl Sergiu Armașu, primarul orașului Ialoveni și dl Victor Parlicov, coordinator național al Convenției Primarlor pentru Republica Moldova.
Din anul 2016 orașul Ialoveni a devenit semnatar al Convenției Primarilor care reprezintă o inițiativă europeană prin care mii de primării europene s-au angajat voluntar să reducă cu 42% emisiile de CO2 până în anul 2030. Scopul principal al evenimentului este creşterea gradului de conştientizare a opiniei publice cu privire la necesitatea înlocuirii surselor de energie care provoacă poluarea mediului înconjurător cu surse de producere a energiei verzi. În acest context au fost organizate mai multe activități: cursa de ciclism, expoziție de desene, concursuri.

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).