Excelența Sa, Doamna Lucy Joyce, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Regatului Marii Britanii în Republica Moldova a efectuat astăzi, 22 februarie, o vizită de lucru la Primăria orașului Ialoveni.

În cadrul întîlnirii, primarul orașului Ialoveni, Sergiu Armașu, a prezentat cele mai recente inițiative ale echipei locale, a informat despre proiectele implementate și activitățile planificate.

Excelența Sa, Doamna Ambasadoare s-a interesat despre problemele autorităților publice locale în contextul descentralizării, cooperarea cu administrația publică centrală, constrîngerile în procesul de accesare a fondurilor naționale și internaționale, alte probleme ce determină calitatea vieții cetățenilor la nivel local.

În context, Doamna Ambasadoare a încurajat echipa Primăriei Ialoveni să asigure o bună transparență în activitatea desfășurată.

La fel, Doamna Ambasadoare a vizitat Gimnaziul „Grigore Vieru” din orașul Ialoveni, care are un parteneriat de colaborare cu Centrul Agape și partenerii lor britanici, inclusiv gimnazii și licee din orașul Abingdon. Împreună, ei oferă diverse programe educaționale pentru copii, inclusiv pentru cei din familii social vulnerabile.

Legăturile strânse dintre Marea Britanie și Moldova la nivel comunitar au fost reflectate in cadrul acestei vizite.

De menționat, că Guvernul Britanic susține inițiativele regionale prin intermediul Fondului pentru Suport Strategic, care a fost lansat recent, ca parte a Fondului Britanic pentru Buna Guvernare.

Primăria Ialoveni este deschisă pentru dezvoltarea unei cooperări multilaterale cu partenerii internaționali și suntem foarte recunoscători pentru disponibilitatea de comunicare și colaborare din partea Doamnei Ambasadoare a Marii Britanii Lucy Joyce.

ambasadoare marii britanii (2) ambasadoare marii britanii (3) ambasadoare marii britanii (5) ambasadoare marii britanii (6) ambasadoare marii britanii (7) ambasadoare marii britanii (8)

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).