Sîmbătă, 21 mai 2016, în orașul Ialoveni, pe teritoriul Liceului Teoretic „Petre Ștefănucă” a fost inaugurat ”Orășelul Copiilor”, un centru performant pentru studierea teoretică și practică a regulilor de circulație rutieră. Un an în urmă, la 23 mai 2015, echipa tinerilor ialoveneni a devenit învingătoare a Concursului Republican în domeniul siguranţei circulaţiei rutiere „Securitatea la trafic înseamnă viaţă”, ediţia 2015. Această victorie a determinat Primăria Ialoveni să promoveze intens proiectul de atragere a finanțelor și construcția terenului de siguranță rutieră. Prima piatră de temelie a fost pusă simbolic la Hramul orașului Ialoveni, 27 octombrie 2015, cu promisiunea Primăriei ca în primăvara anului 2016 să finalizeze proiectul.

La întocmirea Planului de Acțiuni pentru Capitala Națională a Tineretului 2016, Primăria a inclus și construcția „Orășelului copiilor”.

Costul total al proiectului constituie circa 300 mii lei. Pentru realizarea lucrărilor, Primăria Ialoveni a apelat la mai mulți parteneri.

Partenerii locali ai proiectului sunt Consiliul raional, care a oferit o co-finanțare în sumă de 50 mii lei, în contextul Capitalei Tineretului, iar Liceul Teoretic ”Petre Ștefănucă” – a devenit gazda terenului specializat. SA ”Drumuri Ialoveni” a contribuit cu circa 30 mii lei.

Primăria a alocat din surse proprii 50 mii lei, iar 150 mii lei, cea mai consistentă contribuție și susținere, a fost acordată Primăriei de către partenerii de dezvoltare din cadrul proiectului ”REPEMOL”, Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), Biroul de Cooperare al Elveției în Republica Moldova, în persoana Excelenței Sale Doamna Simone GIGER.

Managerul Proiectului ”REPEMOL”, Doamna Silvia MORGOCI și echipa sa au făcut tot posibilul ca în orașul Ialoveni să avem un teren amenajat special pentru instruirea rutieră. Proiectul REPEMOL este recunoscut la nivel republican pentru numeroasele inițiative privind protejarea copiilor și prevenirea accidentelor casnice, accidentelor rutiere, evitarea unor tragedii cu implicarea copiilor și protejarea sănătății și vieții copiilor noștri.

Impactul activității și asistenței oferite de echipa REPEMOL poate fi cuantificat și în numărul de vieți ale copiilor noștri, ocrotiți de tragedii și accidente, urmare informării corecte, educației corespunzătoare și instruirilor tematice oferite.

Elevii care au obținut victoria pentru orașul Ialoveni îi considerăm eroii noștri. În semn de apreciere, în cadrul ceremoniei de inaugurare, din partea Primăriei Ialoveni, Primarul Sergiu Armașu, a acordat fiecărui elev din această echipă cîte un premiu bănesc și a adus mulțumiri colectivului de pedagogi, părinților, pentru educație și instruire aleasă.

După inaugurarea ”Orășelului copiilor” a demarat în Ialoveni și Concursul Republican în domeniul siguranţei circulaţiei rutiere „Securitatea la trafic înseamnă viaţă”, ediţia 2016.

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).