Astăzi, la Ialoveni a avut loc festivitatea de lansare a proiectului „Capitala Tineretului”. Orașul Ialoveni deține acest titlu pentru a doua oară şi îl va purta pe parcursul întregului an 2016.

Până la începerea propriu-zisă a manifestării, în holul Casei de cultură, mai multe asociații obștești din raion, dar și din republică, și-au prezentat activitățile în cadrul unei expoziții. Pentru a întregi atmosfera de sărbătoare, oaspeții au fost întâmpinați pe scările Casei de cultură de către fanfara „Ialoveni”, dar și cu tradiționala pâine și sare.

La început au fost prezentate atributele simbolice ale capitalei tineretului, logo, slogan, iar ansamblul vocal al Școlii de Arte din Ialoveni a interpretat imnul Capitalei Tineretului.

În mesajul de deschidere a evenimentului, primarului de Ialoveni, Sergiu Armaşu, a menționat că oraşul nostru este un oraş al posibilităților, dar aceste posibilități trebuie valorificate. De asemenea, primarul a mai mărturisit că şi bugetul proiectului de peste un milion de lei, a constituit o motivație puternică pentru atragerea la Ialoveni a proiectului Capitala Tineretului.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Victor Zubcu, le-a dorit succes tinerilor din Ialoveni şi i-a înmânat primarului orașului certificatul de acreditare a Primăriei Ialoveni în calitate de Capitală a Tineretului în anul 2016. De asemenea, ministrul i-a îndemnat pe tineri să facă voluntariat în cadrul proiectului, pentru că, având 20 de ore de activitate voluntară, aceștia vor putea primi carnete de voluntar care le vor fi de folos de-a lungul carierei.

Viorica Cărare, președintele Consiliului Concurenței, a invitat tinerii să aplice pentru locurile de muncă create odată cu deschiderea la Ialoveni a oficiului teritorial al Consiliului Concurenței şi a promis sprijin în edificarea unei grădini publice în oraș.

Președintele raionului Ialoveni, Anatolie Dimitriu, a menționat că orașul Ialoveni a meritat să devină Capitala Tineretului pentru că Ialoveni este raionul cu cei mai mulți tineri consilieri şi cei mai mulți tineri primari din întreaga republică. La fel, Dimitriu a dat asigurări că şi Consiliul raional va contribui activ la realizarea proiectului Capitala Tineretului 2016.

Mesaje de felicitare şi susținere au mai rostit Consulul onorific al Franței în Republica Moldova, Bernard Etinof; Tatiana Badan, preşedintele Congresului Autorităților Locale din Moldova; Ștefan Timofte, primarul comunei Tomeşti, România; Liubomir Chiriac, expert al IDIS Viitorul. De asemenea, Pavel Ianeţ, viceministrul Tineretului şi Sportului, a dat citirii un mesaj din partea primului ministru Pavel Filip.

Sergiu Gurău, preşedintele AO Eco-Răzeni, şi Maria Bivol, preşedintele AO Alternativa din Costeşti, au prezentat Planul de acţiuni al Proiectului Ialoveni Capitala Tineretului 2016, cu detalii despre fiecare activitate preconizată pentru cele 12 luni ale anului curent.

În a doua parte a evenimentului, pentru publicul prezent au cântat Formaţia Doredos, Laura Bodorin, Tatiana Spînu, Nicoleta Cotorobai, Ion Condrea şi Eugeniu Josan, Valentin Butucel, Adi. Iar în încheiere au dansat formațiile Porumbița şi Enigma, conduse de maestrul Andrei Ungureanu.

Ialovenionline.md

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).