Orele: 09:00 – 11:00, Monumentul Eroilor, or. Ialoveni

La ora 9:00 – adunarea participanților la manifestația dedicată Zilei Independenței Republicii Moldova în fața clădirii Consiliului raional Ialoveni. Apoi coloana oficială va porni în marș spre Monumentul Eroilor, în frunte cu 25 de sportivi care duc drapelele RM, UE, al raionului şi al oraşului Ialoveni, urmaţi de garda de onoare, care va duce coroanele de flori, oficialităţile raionului, oaspeţi şi întreaga adunare

La ora 9:15 – un serviciul divin, oficiat de un sobor de preoţi cu Protopopul raionului.

La ora 9:30 va începe festivitatea solemnă, (pe platoul din faţa Monumentului Eroilor) cu intonarea Imnul de Stat al Republicii Moldova, (de către Orchestra raională de fanfară Ialoveni).
Urmează un minut de reculegere în memoria celor căzuţi pentru independenţa şi integritatea Republicii Moldova şi salve de armă.

Ora 9:35 sesiunea de discursuri oficiale şi mesaje de felicitare din partea conducătorilor raionului, oraşului, oaspeţilor şi cetăţenilor:
Sergiu ARMAŞU, primar de Ialoveni;
Anatolie DIMITRIU, preşedintele raionului Ialoveni;
Mihai COTOROBAI, deputat în Primul Parlament al RM;
Tudor DELIU, deputat în Parlamentul Republicii Moldova;
Gheorghe STACI, preşedinte, Organizaţiei veteranilor conflictului armat de pe Nistru din raionul Ialoveni și alții

Urmează decernarea diplomelor în semn de omagiu, recunoştinţă şi apreciere pentru combatanţii de la Nistru şi reprezentaţii Mişcării de Renaştere Naţională. Secretarul Consiliului Raional citeşte, Preşedintele raionului decernează.
Ansamblul Etnofolcloric IALOVENEANCA, Ialoveni – 2 piese.

Ora 10:00 – Mitingul este declarat închis

Ora 10:05 – Depunere de flori la Monumentul Eroilor

Ora 10:10 – Exerciţiu tactic demonstrativ ,,Lupta corp la corp”, executat cu de militarii Batalionului cu Destinaţie Specială ,,Fulger” a Ministerul Apărării al Republicii Moldova.

Între orele 8:00 – 11:00 pe segmentul străzii Alexandru cel Bun, de la Consiliul raional Ialoveni până la cerc la 35, va fi sistată circulația transportului auto, de către Inspectoratul de Poliţie.

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).