Cetățenii orașului Ialoveni au ales proiectul câștigător implementat din bugetul participativ

Ialovenenii au desemnat proiectul câștigător care urmează să fie realizate cu ajutorului bugetului participativ dintre cele 13 proiecte declarate eligibile şi intrate, astfel, în etapa de vot. Procedura de votare pentru propunerile înscrise în proiectul de bugetare participativă în orașul Ialoveni s-a încheiat pe 11 noiembrie. Propunerile au declarate eligibile și validate de către membrii Grupului de lucru.
Cele 12 proiecte pe care cetăţenii din orașul laloveni le-au votat pentru oraşul lor se încadrează în domeniile: mobilitate urbană, infrastructură socială, cultură, amenajarea spațiilor publice, terenuri și locuri de joacă, educație și smart city .
Proiectul care a acumulat cele mai multe voturi din partea cetățenilor este „Amenajarea unui teren sportiv multifuncțional pe strada Păcii” care a acumulat în total 319 voturi. Terenul sportiv multifuncțional va fi amenajat cu spații speciale pentru practicarea fotbalului, baschetului și voleiului pentru toți cetățenii care trăiesc pe această stradă și ceilalți locuitori ai orașului Ialoveni.
Pe locul doi s-a clasat proiectul de amenajare a unui spațiu amenajat pentru lectură „Sub căciula lui Guguță” cu un numărul total de 299 voturi, iar pe locul trei – proiectul „Amenajarea sensului giratoriu” care a acumulat 165 de voturi.
Proiectul „Amenajarea unui teren sportiv multifuncțional pe strada Păcii” urmează să fie realizate până în luna mai 2020. Mai multe informații pe http://bugetareparticipativa.viitorul.org/ialoveni
Proiectul „Bugetare participativă – instrument eficient pentru participarea cetățenească în Moldova” este sprijinit financiar de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Cehe și implementat de AGORA CENTRAL EUROPE, IDIS „Viitorul”, Primăria orașului Ialoveni și Primăria satului Budești.
Primăria orașului Ialoveni mulțumește partenerilor noștri pentru susținere!

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).