Duminică, 14 august 2016, începând cu ora 11, în orașul Ialoveni a fost organizat un eveniment inedit: Ziua Diasporei. Sărbătoarea a început cu o surpriză extraordinară din partea băștinașilor-migranți: inaugurarea unui teren de fitness, în parcul Sfatul Țării, amenajat în parteneriat de către primărie și băștinașii migranți.

În scuarul Casei de cultură au fost organizate competiții sportive la trînta națională pentru trofeul „Berbecul viu” și competiția arm resling, desfășurate cu suportul reprezentanților diasporei. La întrecerile sportive au participat tineri din orașul Ialoveni și reprezentanți ai migranților, care în luna august se reîntorc pentru vacanță la baștină.

Tot cu implicarea reprezentanților diasporei a fost organizată și o expoziție gastronomică, cu unele specialități ale bucătăriei țărilor, unde avem migranți băștinași din orașul Ialoveni.

În cadrul Zilei Diasporei a avut loc și un serviciu divin, o slujbă de sănătate și prosperitate, o rugă comună pentru dragii noștri băștinași, aflați peste hotarele țării, să fie apărați și protejați, oriunde s-ar afla.

La fel, cei prezenți s-au putut delecta cu o muzică selectă, audiind melodiile preferate în interpretarea marelui Maestru Constantin MOSCOVICI, îndrăgitului Andrian URSU și Anatol LATÎȘEV.

ZIUA DIASPOREI a culminat cu discuții și consultări reciproce în cadrul ședinței Asociației Băștinașilor plecați din Ialoveni. Unul din subiectele discutate a fost accesarea a 20 mii dolari în proiectul MiDL „Migrație și Dezvoltare Locală” pentru a soluționa o problemă a orașului Ialoveni.

Unii dintre cei mai activi migranți au fost menționați de către Primăria Ialoveni cu diplome de onoare (Tatiana Nogailic, Ana Tomșa și Igor Balaur).

Mai multe foto de la eveniment AICI.

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).