Alteța Sa Regală, Principesa Maria a României a vizitat astăzi grădinița „Licurici” din Ialoveni, cea mai mare din republică, frecventată de peste 550 de copii, dintre care 26 sunt cu nevoi speciale.

Principesa Maria, însoțită de membri ai biroului său și de primarul Sergiu Armașu, a fost întâmpinată în mod festiv de copii, care i-au prezentat și un scurt program artistic. Directoarea Tatiana Vrăjmaș, a făcut o prezentare a grădiniței și i-a mulțumit Principesei Maria pentru onoarea acordată instituției, dar și întregii comunități. La rândul său, Principesa Maria a semnat un mesaj în cartea de onoare a grădiniței.

Micuța Sabina Slivinski, din grupa pregătitoare, s-a oferit să-i arate Principesei grădinița. Astfel, mica gazdă a condus-o în câteva grupe unde copiii au fost bucuroși să cunoască „o prințesă adevărată” și să facă poze cu ea.

În încheiere, directoarea grădiniței i-a oferit Principesei Maria în dar o căsuță confecționată manual, care să-i reamintească de copiii din Ialoveni și de faptul că aici se poate simți ca acasă.

În cadrul vizitei întreprinse la Ialoveni în ziua de 18 mai, Principesa Maria a României a vizitat Primăria orașului, Casa Comunitară, Școala Primară „Ion Creangă” și Grădinița „Licurici”. Evenimentul a fost organizat în contextul stabilirii relațiilor de colaborare a Primăriei orașului Ialoveni cu Familia Regală a României.

Principesa Maria a României este cea mai tânără, ce-a dea cincea fiică a Regelui Mihai I al României și a Reginei Ana. Ea a locuit și studiat în Elveția, apoi a petrecut cea mai mare parte a vieții în Statele Unite ale Americii. Acolo a făcut studii de puericultură și a lucrat, pentru o vreme, în domeniul îngrijirii copiilor.

Stabilită definitiv în România la începutul anului trecut, Principesa Maria reprezintă Familia Regală în diverse ocazii, în București, în comunitățile locale și în străinătate, sprijinind diverse proiecte cu caracter social și de promovare a economiei românești.

Sursa: ialovenionline.md

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).