Cu referire la intenția autorităților publice locale de reconstrucție capitală a havuzului din Parcul Sfatul Țării.

Subiectul restaurării havuzului din parcul Sfatul Țării a fost și rămâne în atenția autorităților din momentul degradării esențiale a construcției și ieșirii din funcțiune a singurei pompe de circuit.

În anul 2020 s-au solicitat oferte de restabilire cosmetică a obiectului, însă toți agenții economici s-au refuzat de restabilirea parțială a mozaicii și restabilirii circuitului de apă, subliniind că nu vor putea asigura garanția lucrărilor solicitată de Primărie de cel puțin cinci ani.

Ulterior, la finele anului 2021 a fost luată decizia de reconstruire din temelie a havuzului în stil modern, cu  ancadrament de granit, cu  lucru simultan a cel puțin trei jeturi de apă, însoțit consecutiv cu iluminat artistic și sonorizare.

Devize locale au putut fi întocmite în prețuri actuale tocmai în luna Mai a anului curent, fiind evidente scumpiri de circa 30% la materialele de bază, cât și cele electronice, prețul estimativ al lucrărilor fiind de circa 700 mii lei.

Ținem să subliniem că procedura de selectare a agentului economic, conform legislației în vigoare, urma a fi executată prin licitație publică prin intermediul platformei naționale de achiziții publice achizitii.md.

Luând în considerare reticența publicului la inițiativa înaintată, intenția autorității executive va fi revizuită și amânată pe un termen nedeterminat, ori așteptăm oferte avantajoase de la personalele implicate activ în comentarea subiectului enunțat.

Mulțumim pentru implicare activă în situații de interes public.

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).