Dezvoltarea armonioasă a unui oraș depinde, în primul rând, de implicarea cetățenilor săi.
Astăzi, 31 iulie 2021, cetățenii orașului Ialoveni au dovedit nu doar că își doresc un oraș curat, verde și frumos, dar și că pun mâna ca acest deziderat să se întâmple. Un număr de 80 de cetățeni a participat la o acțiune de salubrizare și ecologizare a albiei râului Ișnovăț din orașul Ialoveni. Cu mic și mare, cu entuziasm și bucurie, au strâns peste 30 de saci de gunoi aruncat de-a lungul timpului de oameni, care încă nu conștientizează că natura și curățenia contează enorm pentru sănătatea umană și calitatea vieții.
Această acțiune de salubrizare voluntară a avut drept scop nu doar curățarea propriu-zisă a localității, ci, în primul rând, să oferim un exemplu de responsabilitate civică cetățenilor orașului Ialoveni, care să conștientizeze necesitatea de a curăța atât propria curte, cât și în afara ei, de a se implica deschis în dezvoltarea orașului împreună cu autoritățile locale și de a aplica practici firești de sortarea gunoiului corespunzător conform practicilor europene.
Așadar, înainte de a începe acțiunea de salubrizare și ecologizare, 80 de cetățeni ai orașului Ialoveni au fost instruiți de către echipa asociației Hai Moldova și a CIPM despre reciclare și sortarea gunoiului conform practicilor europene.
Această instruire a avut loc imediat după ce primarul orașului Ialoveni Sergiu Armașu a punctat într-un discurs în fața voluntarilor cât de important este să-i aibă pe proprii cetățeni aproape pentru implementarea obiectivelor Primăriei Ialoveni de reducerea poluării în oraș, creșterea gradului de eficientizare energetică și înverzirea localității.

There are no comments yet.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked (*).