PRIMUL COPIL al anului 2019 din Ialoveni, născut la maternitatea din orașul Ialoveni

PRIMUL COPIL al anului 2019 din Ialoveni, născut la maternitatea din orașul Ialoveni, este o fetiță. Barza a poposit în familia soților Ghenadii și Natalia Pleșca, bebelușul fiind al doilea copil în această familie. Conform unei frumoase tradiții stabilite în ultimii ani, primarul Sergiu ARMAȘU a felicitat părinții cu nașterea copilului, dorindu-le multă sănătate, bucurii, micuța să crească fericită împreună ca tata, mama și frățiorul, să bucure rudele și prietenii.

 

Reprezentanții Primăriei Ialoveni în vizită la Spiridon VANGHELI

Și anul acesta am respectat frumoasa tradiție de al vizita pe prietenul tuturor copiilor, tatăl lui Guguță – Spiridon VANGHELI.

Marele scriitor le-a povestit copiilor micile taine ale lui Guguță, dar și ne-a relatat despre noul său proiect, o carte de suflet pe care urmează în curând să o publice.

Noi, echipa primăriei Ialoveni, vom fi mereu aproape și Vă vom susține!

FRUMOASĂ ANIVERSARE ÎN PRIMA ZI A ANULUI 2019

Astăzi, 01 ianuarie, dna MARIA RAȚĂ din orașul Ialoveni a sărbătorit cea de-a 111 aniversare. Cu ocazia zilei de naștere ea a fost felicitată de către Sergiu ARMAȘU, primarul localității, care i-a dorit celei mai longevive persoane din comunitate multă, multă sănătate, pace și bucurii. La această onorabilă vârstă,, alături de feciorul său Mihail, dna Maria Rață se bucură de toți cei care-i trec pragul casei, dornică să converseze și să-și depene amintirile. Deși puterile nu-i mai sunt cum erau, ea continuă o viață activă, este o fire curioasă, sociabilă, plină de energie și interes față de evenimentele din jur.

Foto/ Inaugurarea oficială a Bradului de Crăciun al orașului Ialoveni

Evenimentul festiv dedicat lansării Sărbătorilor de Iarnă și inaugurării oficiale a Bradului de Crăciun în orașul Ialoveni. O tradiție multașteptată de cei mai importanți și cei mai scumpi locuitori ai orașului Ialoveni – copii noștri, care merită cea mai aleasă atitudine. Prezentă la eveniment, Doamna Ministru a Educației, Culturii și Cercetării, Monica BABUC a venit cu un mesaj de felicitare și vești bune pentru ialoveneni! Mulțumim tuturo r partenerilor pentru clipele fericite oferite copiilor noștri!

 

Surprize și daruri de Sfîntul Nicolae pentru mai mulți copii din orașul Ialoveni

Surprize și daruri de Sfîntul Nicolae pentru mai mulți copii din orașul Ialoveni, datorită unui parteneriat frumos între echipa Primăriei și gimnaziul ,,Grigore Vieru”. Grație susținerii conducerii întreprinderii ,,SANDRILIONA”, copiii au avut parte de multe bucurii și cele mai alese emoții! Impresii deosebite la Muzeul de Istorie a Republicii Moldova și la TÎRGUL DE CRĂCIUN! Mulțumim mult tuturor care au contribuit să realizăm această acțiune de suflet!

Trei ani plini de emoții pozitive și rezultate frumoase

Data de 18 decembrie a fost una în care am marcat evenimentul de totalizare a Proiectului Migrație și Dezvoltare Locală.

În periodă 2015-2018 orașul Ialoveni a avut fericita oportunitate să fie parte a Proiectului PNUD Moldova “Migrație și Dezvoltare Locală”, realizat cu susținerea financiară a Guvernului Elveției.

Datorită acestui proiect, ialovenenii de pretutindeni consolidați în Asociația de Băștinași plecați din orașul Ialoveni sunt informați despre tot ce se întâmplă în localitate și au posibilitatea să contribuie la dezvoltarea social – economică și culturală a orașului.

Grație eforturilor comune ale Primăriei orașului Ialoveni, Asociației de Băștinași, Echipei MiDL , contribuției ialovenenilor și desigur finanțării din partea Guvernului Elveției, în cadrul proiectului a fost achiziționat un autoturn, procurată și instalată o linie de brichetare. Ceea ce a îmbunătăți considerabil calitatea serviciului de iluminat public și amenajarea teritoriului.

Sincere Mulțumiri organizatorilor care au inițiat acest proiect frumos.
Indiferent în care colț al lumii suntem, avem același scop, de a face multe lucruri bune pentru dezvoltarea și bunăstarea localității noastre, iar conlucrarea,susținerea și interesul comun sunt principii pe care am învățat să le valorificăm datorită Echipei MiDL.

“Doar împreună implicați și inventivi, vom atinge performanțe.”

Primăria orașului Ialoveni a fost menționată cu Premiul III pentru transparența activității administrației publice locale

Cele mai bune practici implementate de autoritățile publice locale din Moldova în 2016 și 2017 au fost premiate pe 18 decembrie în cadrul unei ceremonii naționale. Evenimentul a fost organizat de IDIS „Viitorul”, în cadrul Programului bunelor practici ale autorităților publice locale, care este implementat cu suportul financiar al Consiliului Europei.
La Secțiunea: Cetățenie activă pentru o bună guvernare transparentă, Primăria orașului Ialoveni a fost menționată cu Premiul III pentru transparența activității administrației publice locale.

Planul Urbanistic General cu Planul Urbanistic Zonal al centrului or.Ialoveni

Documentele Planul Urbanistic General cu Planul Urbanistic Zonal al centrului or.Ialoveni aprobate prin decizia Consiliului orășenesc Ialoveni din 19 decembrie 2018

https://www.scribd.com/document/396058304/Vol-I-Memoriu-de-Sinteza-or-ialoveni

https://www.scribd.com/document/396058906/Vol-ii-Memoriu-General-or-ialoveni

https://www.scribd.com/document/396059153/Vol-III-Regulament-Local-de-Urbanism-or-ialoveni

https://www.scribd.com/document/396059639/PUZ-Ialoveni

Hărțile PUG IALOVENI:

1.Incadrarea in teritoriu. Plan de situatie-incadrare

2.Zonificarea functionala. Situatia existenta

3.Situatia hidrogeotehnica. Restrictii hidrogeotehnice

4.Protectia mediului. Restrictii ecologice. Situatia existenta.Situatia existenta

5.Disfunctionalitati si prioritati. Protectia civila. Situatia existenta

6.Zonificarea functionala. Reglementari

7.Schita de reconstructie si amenajare a zonei centrale

8.Cartograma intensitatii circulatiei de transport. Situatia existenta

9.Reteaua de strazi si drumuri.Reglementari

10.Schema de circulatie transportului public.Reglementari

11.Alimentarea cu apa potabila. Reglementari

12.Canalizare menagera. Reglementari

13.Alimentarea cu gaze naturale si energie termica. Reglementari

14.Alimentarea cu energie electrica. Telecomunicatii. Reglementari

15.Unitati teritoriale de referinta. Reglementari

16.Obiecte de utilitate publica. Reglementari

17.Circulatia terenurilor. Reglementari