!!!Apelul Primăriei către locuitorii orașului Ialoveni

STIMAȚI IALOVENENI!
Cu regret. numărul persoanelor infectate cu virusul COVID-19 este în creștere. Unii cetățeni nu respectă cerințele care ar stopa răspândirea acestei infecții periculoase, inclusiv de către unele persoane revenite din țările unde bântuie această maladie și sunt obligate să se autoizoleze pe o perioadă de 14 zile Nerespectând acest regim de autoizolare ei pun în pericol sănătatea și viața celor din jur,
Primaria Ialoveni revene din nou cu apelul de a respecta strict restricțiile în această perioadă complicată pentru noi toți și aducem la cunoștință numărul de contact unde puteți apela pentru a denunța persoanele din or.Ialoveni care nu respecta starea de izolare:
tel.0268 22484 ; 069430888

ÎMPREUNĂ VOM REUȘI !!! STAȚI ACASĂ PENTRU SĂNĂTATEA TUTUROR!

31.03.2020, IALOVENI:
În aceste zile complicate pentru orașul nostru, grație susținerii agenților economici din Ialoveni și a voluntarilor Kornel Turkin , Andrei Vascan, Andrei Mîra, Gheorghe Mîra și alții) se întreprind mai multe acțiuni de dezinfectare a străzilor, stațiilor de călători și locurilor publice, În particular, mulțumim conducerii întreprinderii GHERVAS PETROL, reprezentanților SA ”Apă Canal”, pentru mijloacele oferite și implicarea activă în prevenirea pericolului COVID 19 pe teritoriul orașului.
ÎMPREUNĂ VOM REUȘI! UNICA RUGĂMINTE CĂTRE CETĂȚENI ESTE SĂ STAȚI ACASĂ PENTRU SĂNĂTATEA TUTUROR!

ÎN ATENȚIA LOCUITORILOR ORAȘULUI IALOVENI

ÎN ATENȚIA LOCUITORILOR ORAȘULUI IALOVENI

Stimați ialoveneni,

Revenim cu apelul de a respecta strict restricțiile în această perioadă complicată pentru noi toți. Avem, din păcate, și cetățeni iresponsabili, mai mult decît atît, unii diagnosticați cu virusul COVID 19, pun în pericol viața și sănătatea celor din jur. Sunt cazuri înregistrate în Dănceni, Costești, Sociteni, Zîmbreni, Văsieni și nu suntem asigurați că cei care au interacționat cu persoanele contaminate respectă totalmente regimul de autoizolare.

Acest fapt îl confirmă și cazul ieșit din comun, un bărbat din Dănceni, diagnosticat cu COVID 19, a fugit din Spitalul Republican, unde era internat. El a înnoptat într-o casă a rudelor din Ialoveni, care se aflau peste hotare.

Poliția din Ialoveni a identificat locul aflării și a reținut acest individ. Ulterior, echipa locală, împreună cu poliția, a dezinfectat locul aflării.

Totuși, remarcăm că suntem expuși riscului și pericolelor din partea anumitor cetățeni din alte localități. La moment, așteptăm deciziile Comisiei Situației Excepționale a raionului Ialoveni privind instituirea filtrelor la intrările și ieșirile din orașul Ialoveni.

Vă rugăm, Vă implorăm, fiți precauți, aveți grijă de sănătatea proprie și a celor din jur.

STAȚI ACASĂ ȘI RESPECTAȚI RESTRICȚIILE IMPUSE DE SPECIALIȘTI!

https://tv8.md/…/ultima-ora-barbatul-infectat-cu-coronavi…/…

A N U N Ț !!!

Stimați locuitori al orașului Ialoveni,
În contextul acțiunilor de prevenire a infecției COVID -19 Vă informăm următoarele: Din 25 martie curent, troleibuzul pe ruta nr.36 Chișinău-Ialoveni va circula conform graficului anunțat anterior, dar cu următoarea condiție: numărul de pasageri din troleibuz să nu fie mai mare decât numărul locurilor în salon. Monitorizarea situației și executarea acestei cerințe va fi verificată de către colaboratorii Inspectoratului de Poliției și administrației publice locale. Troleibuzele vor circula fără taxatori.
Cetățenii sunt rugați să respecte aceste cerințe și să se deplaseze cu transportul public doar la strictă necesitate.

ÎN ATENȚIA LOCUITORILOR ORAȘULUI IALOVENI

Primăria oraşului Ialoveni informează despre restricţiile şi măsurile întreprinse de autorităţile publice centrale şi locale pentru stoparea răspândirii virusuli COVID-19 și rugăm să luați cunoștință de prevederile Dispoziţiei nr. 3 din 23 martie 2020 a Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, disponibilă pe pagina oficială a Guvernului Republicii Moldova: https://gov.md/…/…/dispoziia_3_din_23.03.2020_a_cse_a_rm.pdf .
Reliefăm că, începând cu data de 25 martie 2020:
— Se interzice aflarea persoanelor în spații publice: parcuri, păduri, terenuri de joacă, terenuri sportive, zone de agrement.
— Se interzice prestarea serviciilor de alimentație publică în unitățile de comercializare a produselor petroliere.
— Se interzice persoanelor în vârstă de peste 63 ani, aflarea în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă, cu anumite excepții aprobate.

Nerespectarea prevederilor/măsurilor stabilite de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei de tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.

De asemenea, menționăm că la nivel local, în cadrul ședinței Comisiei pentru Situații Excepționale a orașului Ialoveni din 23.03.2020, convocate de Primarul orașului Ialoveni Sergiu ARMAȘU, au fost propuse mai multe măsuri întru prevenirea răspândirii virusului COVID -19:
— Reieșind din situația atestată pe teritoriul orașului Ialoveni, de instituit filtre de ieșire și intrare din oraș, după cum urmează: Costești; Mileștii Mici, Piatra Albă; Sociteni; R3.
— Asistenții sociali să organizeze realizarea măsurilor de asigurare cu produse alimentare, medicamente și alte mărfuri vitale pentru persoanele cu dizabilități, persoanele în etate, cu respectarea măsurilor de prevenire și control a infecției COVID – 19.
— Se limitează deplasările, ieșirile nejustificate a cetățenilor pe teritoriul orașului Ialoveni.
— ÎM Gospodăria Locativ – Comunală Ialoveni să activeze în continuare conform graficului, angajații să în echipament de protecție.
— Monitorizarea strictă ca cetățenii care revin din străinătate să stea izolați la domiciliu 14 zile ș.a.
Un subiect stringent pe agenda de lucru Comisiei pentru Situații Excepționale a orașului Ialoveni a fost cu referire la iresponsabilitatea anumitor cetățeni, care ignoră regulile de comportament și igienă, măsurile de protecție în situații de epidemie și alte solicitări/restricții înaintate de autorități, constituind astfel pericol nu doar pentru propria sănătate, dar și a celor din jur, a familiilor, apropiaților și tuturor cu care interacționează.

Fiind într-o situație excepțională, pentru care societatea nu a fost pregătită, echipa Primăriei și cei care gestionează segmente de importanță vitală pentru cetățenii noștri, avem sarcina de a lucra într-un regim special, dar și într-un ritm alert. Monitorizăm zilnic care este situația în ceea ce privește prestarea serviciilor publice la nivelul orașului Ialoveni și ne conformăm deciziilor luate de Comisia Extraordinară Națională de Sănătate Publică, Comisia Națională pentru Situații Excepționale.

Totodată, echipa Primăriei Ialoveni se adresează către ialoveneni și toți concetățenii:
Pe tot globul, miliarde de oameni se adaptează la noua realitate. Astăzi, ca niciodată, avem nevoie de a fi solidari și înțelepți, de a asculta și a auzi cerințele autorităților competente. Este cazul când putem afirmă, că fiecare generație se confruntă cu războiul său. Fiecare generație are în rândurile sale și eroi, dar și indivizi ignoranți, needucați, șmecheri, egoiști etc. În special, în vremuri grele, se acutizează toate stările și se observă cel mai bine cine și ce reprezintă. Haideți să ne respectăm, să ne comportăm civilizat și după ce vom trece în final peste această urgie să nu ne fie rușine a da ochii unul cu altul. Suntem siguri, că dacă vom proceda rațional, vom trece orice criză și de sănătate, și de alimente, și de orice alte produse care acum le acumulează oamenii în exces acasă, de frica zilelor negre.

Cu gândul nu doar la noi, dar și la cei din jur, cu optimism și strictă disciplină, totul va fi bine!

A N U N Ț !!!

Stimați locuitori al orașului Ialoveni, ținem să vă aducem la cunoștință că în perioada 23.03-29.03.2020, ruta de troleibuz Nr.36 va circula în regim special:

în intervalul de la 07:00 — 10:00 VA CIRCULA

în intervalul de la 10:00 — 16:00 CIRCULAȚIA VA FI SISTATĂ

în intetrvalul de la 16:00 — 19:00 VA CIRCULA

!!! Ultimul troleibuz se va porni din mun.Chișinău, stația str. Ismail la ora 19:00.