IMPORTANT! Primăria Ialoveni îndeamnă agenții economici să-și salubrizeze spațiile din fața oficiilor

Primăria orașului Ialoveni amintește despre obligativitatea efectuării permanente a lucrărilor de salubrizare și amenajare a teritoriilor aferente clădirilor administrative, comerciale, instituțiilor, organizațiilor, blocurilor locative și caselor particulare. Fiecare zi de vineri este declarată Zi Sanitară în orașul Ialoveni și Vă invităm să participați activ la lucrările de salubrizare.

În cazul când aceste lucrări sunt ignorate, Primăria Ialoveni își rezervă dreptul de atragere la răspundere persoanele responsabile în conformitate cu prevederile cadrului legal.

Acord de înfrățire între orașele Ialoveniu și Ineu din România

Într-un cadru festiv, în prezența Consiliului Local al Orașului Ineu, Primarul Orașului Ineu, România – Abrudan Călin Ilie și Primarul Orașului Ialoveni, Republica Moldova – Armașu Sergiu au semnat Acordul de Înfrățire dintre cele două localități!

Conform acestui acord între localitățile Ineu și Ialoveni va exista colaborare, sprijin și schimb de experiență în toate domeniile de activitate. Prin colaborare și unitate Orașul Ineu și Orașul Ialoveni își doresc prosperitate și bleșug reciproc!

Un grup de elevi de la Școala primară „Ion Creangă” în ospeție la primărie

Săptămâna de lucru la Primăria Ialoveni a început cu o vizită neașteptată – un grup de elevi de la Școala primară „Ion Creangă”, împreună cu părinții și directoarea Alexandra Hâncu s-au întors dintr-o călătorie întreprinsă în localitatea Toplița, județul Harghita, în cadrul Proiectului ”Hai să dăm mână cu mână, hai la Toplița Română”, școală de vacanță. Schimb de opinii, Impresii de neuitat, momente și amintiri deosebite! Mulțumim mult pentru inițiativă și emoțiile pozitive! În cadrul unei Primării, unde prevalează numeroase probleme cotidiene, astfel de momente sunt de mare preț!

(more…)

Cupa orașului Ialoveni la mini-fotbal și-a desemnat învingătorii

Timp de o lună de zile, pe stadionul multifuncțional din sectorul Moldova al orașului Ialoveni, s-au desfășurat competițiile sportive la mini-fotbal ”Cupa orașului Ialoveni”, ediția 2018, organizate de Primăria Ialoveni.

La competiții au participat 9 echipe: ”Bozu”, ”Moldova-Livada”, DVT (bloc locativ str. Basarabia 1), ”Căminul”, ”Albeni”, ”Huțuleuca -1”, ”Huțuleuca -2”, ”BTA-16”, ”Cartea”. Conform tragerii la sorți echipele au fost împărțite în două grupe, meciurile fiind desfășurate după sistemul circular. În final s-au clasat 4 echipe: ”Moldova-Livada”,”Huțuleuca -1”, ”Bozu” și ”Cartea”. (more…)

La Ialoveni a fost inaugurat oficiul proiectului „Bunicii Grijulii”

PROIECTUL ”BUNICII GRIJULII” LA IALOVENI
În incinta Primăriei orașului Ialoveni a fost inaugurat biroul teritorial al proiectului ”Bunicii Grijulii”, un serviciu social inițiat de Inspectoratul General de Poliție (IGP) concept pentru a proteja copiii de pericolele străzii și de diverse incidente, implicând persoanele de vârsta a treia pe principiul de voluntariat. Această festivitate a reunit generațiile cu scopul asigurării securității copiilor în trafic și la trecerile pietonale.

(more…)

FOTO Lucrările de construcție a sistemului de canalizare în sectorul BTA-16

Din anul 2017, în rezultatul eforturilor depuse de echipa Primăriei orașului Ialoveni, sunt în curs de executare lucrările de construcție a rețelelor de canalizare și a două stații de pompare în sectoarele Bozu și Albeni. În acest sens, au fost obținute finanțări de la Fondul Ecologic Național (sectorul Bozu) și Fondul Național pentru Dezvoltare Regională (sectorul Albeni).

Costul lucrărilor sunt de circa 10 milioane lei, Primăria Ialoveni fiind responsabilă de asigurarea contribuției localității în cuantum de 20% din suma investițiilor atrase. Terminarea lucrărilor și darea în exploatare a rețelelor de canalizare centralizate și a stațiilor de pompare intermediare din sectoarele Bozu și Albeni este preconizată pentru finele semestrului I al anului următor.

Ținem să subliniem că sunt depuse eforturi pentru identificarea Mijloacelor financiare pentru derularea lucrărilor de constructive a rețelelor de canalizare din sectorul Huțuleuca, prețul estimative al cărora este de circa 6 milioane 500 mii lei.

Totodată, cu mijloacele și forțele proprii, s-au finisat lucrările de construcțiE a rețelei de canalizare pe strada Cetatea Albă.

(more…)